Energica Experia: Ο τολμών νικά! (vid)

Energica Experia: Ο τολμών νικά! (vid)
Η Energica παρουσίασε την πρώτη sport touring ηλεκτρική μοτοσικλέτα βάζοντας ψηλά τον πήχη.

Η Energica είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών από την Ιταλία η οποία έχει τρομερή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Πού απέκτησε την τεχνογνωσία; Μα φυσικά από την εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE της FIM στο οποίο είναι αποκλειστικός προμηθευτής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η ιταλική εταιρεία είχε παρουσιάσει μέχρι τώρα στην γκάμα της σπορ μοτοσικλέτες, με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις και κορυφαία συστήματα ηλεκτροκίνησης. Το επόμενο βήμα της εταιρείας είναι πολύ σημαντικό καθώς αποφάσισε να κατασκευάσει την πρώτη sport touring ηλεκτρική της μοτοσικλέτας. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ίσως η πιο απαιτητική για τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες καθώς η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης δεν επιτρέπουν την απαιτούμενη ελευθερία να κινηθείς σε μεγάλες αποστάσεις.

Energica

Η Energica παρόλα αυτά, τόλμησε και κατασκεύασε την Experia, μια τουριστική μοτοσικλέτα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί την Experia είναι εντελώς καινούριος και με πολλές καινοτομίες. Η απόδοσή του είναι 102 ίπποι και 115Nm ροπής που είναι αρκετά να χαρίσουν τελική ταχύτητα 180Km/h στη μοτοσικλέτα και επιτάχυνση για τα 0-100Km/h στα 3,5 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα με χωρητικότητα 22,5kWh με την Energica να αναφέρει πως η αυτονομία φτάνει τα 420 χιλιόμετρα εντός πόλης και 208 χιλιόμετρα σε μεικτή οδήγηση. Η φόρτιση είναι ταχύτατη καθώς σε μόλις 40 λεπτά σε ταχυφορτιστή θα έχει το 80% της μπαταρίας.

Energica

Πολύ δυνατά είναι τα περιφερειακά της μοτοσικλέτας με το πλαίσιο χωροδικτύωμα να είναι σχεδιασμένο ειδικά για την Experia. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Sachs και ένα μονό αμορτισέρ διαδρομής 150mm πίσω, πλήρως ρυθμιζόμενες. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκους 330mm εμπρός και ABS στροφής, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών. Το βάρος της μοτοσικλέτα είναι στα 260 κιλά και συνοδεύεται από τριπλέτα βαλιτσών χωρητικότητας 112 λίτρων. Η Energica Experia αναμένεται να κοστίζει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το πότε θα είναι διαθέσιμη.

Βίντεο παρουσίασης του Experia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!