Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο του μέλλοντος

Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο του μέλλοντος

Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο του μέλλοντος
Η Alfa Romeο αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από τον σχεδιασμό του νέου και εντυπωσιακού της SUV.

Όταν η Alfa Romeo παρουσίασε την Tonale στην Έκθεση της Γενεύης ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού Αλέξανδρος Λιώκης είχε αναφέρει πως η μεγαλύτερη πρόκληση στον σχεδιασμό του μοντέλου ήταν η μεταφορά της αρμονίας και του δυναμισμού της εταιρείας σε ένα C-SUV. Η ομορφιά δεν ήταν αρκετή για να τοποθετήσει την Tonale στην κορυφή, έπρεπε να επιτευχθεί κορυφαία αισθητική και παράλληλα να διατηρούσε υψηλά επίπεδα πρακτικότητας όπως προστάζει η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Η Tonale δημιουργήθηκε μέσα από αυτή την κατεύθυνση με στόχο να επαναπροσδιορίσει τη μάρκα στην πορεία της προς τη νέα εποχή της αυτοκίνησης, διατηρώντας την ίδια στιγμή αναλλοίωτο το DNA που παραμένει ζωντανό για περισσότερα από 120 χρόνια. Η Tonale ξεχωρίζει άμεσα από το χαρακτηριστικό «Trilobo», η τριγωνική μάσκα με τους εκατέρωθεν αυτής οριζόντιους αεραγωγούς, ενώ οι τροχοί «telephone dial» με τις στρογγυλές οπές και τα πρωτότυπα φώτα εξαρχής κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Alfa Romeo

Κυρίαρχο στοιχείο του ιταλικού SUV είναι οι λιτές γραμμές και οι έντονοι όγκοι με τις κομψές αναλογίες που άλλωστε καθορίζουν διαχρονικά τις δημιουργίες της μάρκας. Στα πλαϊνά κυριαρχεί η χαρακτηριστική «GT Line» που έχει τις ρίζες της στην Giulia GT του 1963, αλλά στην Tonale παρουσιάζεται με μια μοντέρνα ερμηνεία ώστε να ταιριάζει με τις αναλογίες ενός SUV. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την οροφή, όπου η αίσθηση ενός δυναμικού κουπέ δεν δίνεται απλά με μια μεγαλύτερη κλίση προς τα κάτω στο πίσω μέρος της οροφής, αλλά μέσω του συνδυασμού των όγκων που ορίζονται από τη γραμμή της οροφής, της GT Line και των τροχών.

Alfa Romeo

Στο εσωτερικό, η Tonale έχει ως σημείο αναφοράς τον πίνακα οργάνων «cannocchiale», με τις δύο έντονες κυκλικές επιφάνειες να υποδηλώνουν την ύπαρξη δύο κλασσικών οργάνων. Στην πραγματικότητα ο πίνακας αποτελείται από μια ψηφιακή και πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη 10,25 ιντσών, η οποία αν το επιθυμήσει ο οδηγός υπάρχει η επιλογή να πάρει τη μορφή ενός κλασικού πίνακα της Alfa Romeo, με το ταχύμετρο αριστερά και το στροφόμετρο στη δεξιά πλευρά. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαία με την Alcantara, το οικολογικό δέρμα και τα προηγμένα υφάσματα, να δημιουργούν ένα άνετο, ποιοτικό και σπορ περιβάλλον. Η αποστολή του νέου μοντέλου της Alfa Romeo είναι ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας σπορ για τον 21ο αιώνα και η Tonale την εκφράζει στο μέγιστο βαθμό.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!