Formula 1, Τζόρνταν: «Ο Νόρις έχει 'καταστρέψει' τον Ρικάρντο»

Formula 1, Τζόρνταν: «Ο Νόρις έχει 'καταστρέψει' τον Ρικάρντο»
Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας στην F1, Έντι Τζόρνταν, έδωσε τη δική του εκδοχή για το μέλλον του οδηγού της McLaren.

Το 2022 εξελίσσεται με έναν ιδιαίτερα απογοητευτικό τρόπο για τον Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Αυστραλός έχει βαθμολογηθεί μόλις σε τρεις αγώνες στη φετινή σεζόν της Formula 1 και η απόδοσή του σε σύγκριση με τον teammate του, Λάντο Νόρις, είναι σαφώς υποδεέστερη.

Η έλλειψη ταχύτητας του 32χρονου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη McLaren εφέτος. Ο Ζακ Μπράουν, CEO της McLaren, έχει στείλει το μήνυμά του προς τον Ρικάρντο, με τους μνηστήρες που θα ήθελαν τη θέση αυτή να είναι αρκετοί. Ένας ακόμα επικριτής του Αυστραλού είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Jordan στη Formula 1, Έντι Τζόρτναν. Ο Βρετανός αναφέρθηκε στην απόδοση του οδηγού της McLaren στο Channel 4 και δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον του.

«Αφήνει τους αγώνες να περάσουν ο ένας μετά τον άλλο και σπάνια έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις από μία τέτοια κατάσταση. Θα ήθελα να παρακολουθήσω την καριέρα του από εδώ και πέρα, καθώς δεν ξέρω πόσο μπορεί να προχωρήσει. Ο Λάντο τον έχει καταστρέψει, ψυχολογικά, σωματικά και μέσα στην πίστα. Όταν υπάρχει αυτό το σενάριο στην ομάδα, με έναν οδηγό πολύ καλύτερο από άλλον, τότε αρχίζει να σε επηρεάζει. Πρέπει άμεσα να βελτιώσει την απόδοσή του», είπε ο Τζόρνταν.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Στο Grand Prix Μονακό, ο Νόρις τερμάτισε στον αγώνα στην 6η θέση, ενώ ο Ρικάρντο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 13η θέση στα τελικά αποτελέσματα. Ο μόνος αγώνας όπου ο Ρικάρντο έχει δείξει θετικά δείγματα ήταν το Grand Prix Αυστραλίας, όπου κι εκεί όμως τερμάτισε πίσω από τον teammate του.

Το συμβόλαιο του Ρικάρντο με την ομάδα της McLaren ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023. Στη Formula 1 όμως γνωρίζουμε πως «τα συμβόλαια είναι για να σπάνε» και δεν αποκλείεται η βρετανική ομάδα να αναζητήσει νέο παρτενέρ του Νόρις για το 2023.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!