Formula 1: Αμφίβολο το μέλλον του Ρικάρντο στη McLaren

Formula 1: Αμφίβολο το μέλλον του Ρικάρντο στη McLaren
Η απόδοση του Αυστραλού οδηγού θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την παραμονή του στο Ουόκινγκ με τους πιθανούς αντικαταστάτες να παραμονεύουν.

Η μετακίνηση του Ντάνιελ Ρικάρντο στη McLaren σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη, αλλά ούτε και το αντίθετο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η νίκη του στο Grand Prix Ιταλίας του 2021, στο οποίο ο Αυστραλός επανέφερε τη βρετανική ομάδα στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου της Formula 1. Ωστόσο η συνολική του απόδοση είναι ιδιαίτερα απογοητευτική, ειδικά σε σύγκριση με τον teammate του, Λάντο Νόρις.

H εικόνα του ως τώρα στη McLaren δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με αυτή που είχε μέχρι το 2020 που αγωνιζόταν με τη Renault. Επιπλέον, στο παρασκήνιο, παραμονεύουν οι Πάτο Ο’Γουόρντ και Κόλτον Χέρτα που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα ώστε να πάρουν τη χρυσή ευκαιρία να βρεθούν στο grid της Formula 1.

O CEO της McLaren F1, Ζακ Μπράουν, μίλησε στο F1 Nation Podcast για τη φετινή παρουσία του Ρικάρντο στην ομάδα και είχε αρκετά θετικά σχόλια να πει: «Σίγουρα νιώθει πιο άνετα. Στους αγώνες είναι ιδιαίτερα δυνατός και έχει βελτιωθεί και στις κατατακτήριες. Ακούγοντας τις συνομιλίες που έχει με τους μηχανικούς, κατανοώ πως δεν νιώθει τέλεια με το μονοθέσιο, αλλά έχει φοβερή σχέση με τον Λάντο που ξέρει καλά την ομάδα».

Ντάνιελ Ρικάρντο

Το συμβόλαιο του Αυστραλού ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, όμως ο Μπράουν δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο αναφορικά με τη δεύτερη θέση στη McLaren: «Πιθανότατα θα ξεκινήσουμε συζητήσεις για να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας αργότερα μέσα στη χρονιά. Έχουμε ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου και μας αρέσει να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα. Θα κάνουμε δοκιμές με τον Πάτο Ο’Γουόρντ και με τον Κόλτον Χέρτα. Έχουμε επίσης και τον νεαρό Ούγκο (σ.σ. Ούγκο Ουγκοτσούκου, 14χρονος Αμερικανός της F4) που πήρε pole position στον πρώτο του αγώνα στη Formula 4. Δεν πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε σχέδια πολύ νωρίς, δεν βιαζόμαστε για κάτι».

Ο Νόρις ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, που θα τον κρατήσει στη McLaren μέχρι το τέλος του 2024. Το όνειρο του Μπράουν είναι να φέρει έναν οδηγό από το Indycar στη Formula 1, κάτι που έχει να συμβεί από το 2008 και τον Σεμπαστιέν Μπουρντέ, που πήρε τη δεύτερη θέση στην Toro Rosso (νυν Scuderia AlphaTauri) δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Φωτογραφίες: McLaren F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!