Hyundai: Τεράστια επένδυση στην καινοτομία

Hyundai: Τεράστια επένδυση στην καινοτομία

Hyundai: Τεράστια επένδυση στην καινοτομία
Ο Όμιλος Hyundai είναι έτοιμος να επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ μέχρι το 2025.

Η επόμενη φάση της εξέλιξης του Ομίλου Hyundai περιλαμβάνει μια τεράστια επενδυτική κίνηση στις ΗΠΑ και αφορά την κινητικότητα. Ο κολοσσός από την Κορέα θέλει να ενισχύσει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά οχημάτων δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και στις λύσεις κινητικότητας νέας γενιάς. Αυτή η επένδυση στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 και θα περιλαμβάνει κατασκευή εγκαταστάσεων, εξέλιξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομη οδήγηση και πολλά ακόμα.

Ο Όμιλος Hyundai προχωράει σε πρώτη φάση, στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μπαταριών αξίας 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, για να πρωτοστατήσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η κατασκευή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε έκταση 2.923 στρεμμάτων και η έναρξη της εμπορικής παραγωγής τους αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική δυνατότητα τις 300.000 μονάδες. Το νέο εργοστάσιο θα εφαρμόσει πολλές από τις προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής του Ομίλου Hyundai, με ένα εξαιρετικά αυτοματοποιημένο και ευέλικτο σύστημα παραγωγής.

Hyundai

Ακόμα ένας τομέας στον οποίο θα ρίξει το βάρος του ο Όμιλος Hyundai είναι η προώθηση βασικών μελλοντικών τεχνολογιών όπως η ρομποτική, η προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM), η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης του Ομίλου σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας. Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα της, ο Όμιλος εστιάζει στην προώθηση της ρομποτικής με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας. Παράλληλα, πρωτοπορεί στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και ανταποκρίνεται στην ταχεία αλλαγή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνεργασία με την Motional, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Βοστώνη από κοινού με την Aptiv, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας των ΗΠΑ, το 2020.

Hyundai

O Εουισάν Τσάνγκ, Επικεφαλής του Ομίλου Hyundai Motor στα πλαίσια συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε: «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον. Ο Όμιλος θα ενισχύσει τη συνεργασία του με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για ουδετερότητα του άνθρακα».

Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!