Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Άνοιξε η πλατφόρμα για το δίκτυο φόρτισης σε όλη την Ελλάδα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Άνοιξε η πλατφόρμα για το δίκτυο φόρτισης σε όλη την Ελλάδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους φορείς της αγοράς να εγγραφούν στο Μητρώο και να δηλώσουν την ακριβή θέση των φορτιστών και το κόστος φόρτισης.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου και εύχρηστου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας έγινε με την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας του Μητρώου Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.).

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους φορείς της αγοράς της ηλεκτροκίνησης (παρόχους ηλεκτρικής ενέργειες που διαχειρίζονται σημεία φόρτισης) να εισέλθουν στη διεύθυνση https://electrokinisi.yme.gov.gr προκειμένου να εγγραφούν στο Μητρώο και να αποκτήσουν μοναδικό κωδικό ταυτοποίησης.

Ποιες πληροφορίες θα βρίσκουν οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι φορείς της αγοράς της ηλεκτροκίνησης θα μπορούν να «ανεβάζουν» στο Μ.Υ.Φ.Α.Η. δεδομένα όπως:
η ακριβής θέση των φορτιστών,
η διαθεσιμότητα,
το κόστος,
ο τρόπος πληρωμής κ.λπ.

Τα δεδομένα αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα και ορατά στους χρήστες της πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο.

Μητρώο υποδομών και φορέων ηλεκτροκίνησης

Έτσι θα τηρείται στη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr ένας χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας μας ενώ σε επόμενο χρόνο, μέσα στο καλοκαίρι, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση από το κινητό τους σε όλες αυτές τις πληροφορίες μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητές συσκευές (για λογισμικό Android και iOS).

Για να δημιουργηθεί το Μητρώο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την ανάπτυξη και λειτουργική υποστήριξη της διαδικτυακής πλατφόρμας του Μ.Υ.Φ.Α.Η., με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε σχετικά: «Βήμα-βήμα, η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήσαμε, σύντομα θα αποτελεί το πλέον αξιόπιστο Εθνικό Σημείο Πρόσβασης για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων. Οι οδηγοί και ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, θα μπορούν εύκολα να λαμβάνουν σαφείς και έγκυρες πληροφορίες, ώστε να γίνει πιο εύκολο κάθε ταξίδι τους με ηλεκτροκίνητο όχημα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για καλύτερη καθημερινότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!