Maserati MC20 Cielo: Αποκάλυψη για το ανοικτό supercar από την Μόντενα (vid)

Maserati MC20 Cielo: Αποκάλυψη για το ανοικτό supercar από την Μόντενα (vid)

Maserati MC20 Cielo: Αποκάλυψη για το ανοικτό supercar από την Μόντενα (vid)
Το πισωκίνητο spyder μοντέλο εφοδιάζεται με γυάλινη οροφή, η οποία ανοίγει και κλείνει εντός μόλις 12 δευτερολέπτων.

Το νέο μοντέλο από την Μόντενα, την ανοικτή έκδοση της MC20, παρουσίασε η Maserati. Το supercar με την ανοιγόμενη οροφή ονομάζεται MC20 Cielo, με την τελευταία λέξη να σημαίνει «ουρανός» στα ιταλικά. Το MC20 συνδυάζει τα αρχικά από τις λέξεις Maserati Corse και τον αριθμό 20, που παραπέμπει στο έτος κατά το οποίο άρχισε η νέα εποχή της μάρκας από την Μόντενα.

Κινητήρας της MC20 Cielo είναι ο ίδιος με αυτόν της coupe, ο 3λιτρος twin-turbo V6 630 ίππων και 730 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα (στην κλειστή MC20 η διαδικασία διαρκεί 2,9 δλ), ενώ η μέγιστη ταχύτητα δεν αποκλείεται να είναι ελαφρά μικρότερη από τα 325 χλμ/ώρα, θα ξεπερνά πάντως τα 320 χλμ/ώρα.

Maserati MC20 Cielo

Η Maserati εφοδιάζει την MC20 Cielo με ανοιγόμενη οροφή η οποία είναι γυάλινη. Η διαδικασία για το άνοιγμα και το κλείσιμό της ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο, συγκεκριμένα σε 12 δευτερόλεπτα. Η γυάλινη επιφάνεια είναι τεχνολογίας PDLC (ηλεκτροχρωματικό κρύσταλλο), κάτι που επιτρέπει να ρυθμίζεται αν είναι διάφανη ή όχι μέσω της κεντρικής οθόνης!

Παρά τις ενισχύσεις που συνοδεύουν ένα ανοικτό μοντέλο, η Maserati κατάφερε – μέσω της διαδικασίας σχεδίασης και κατασκευής – η MC20 Cielo να είναι μόλις κατά 65 κιλά βαρύτερη από την coupe. Χαρακτηριστικό της spyder είναι οι τύπου butterfly πόρτες, που διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο οδηγού-συνοδηγού από το αυτοκίνητο.
Μελλοντικά η MC20 θα κυκλοφορήσει και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως θα ισχύει με όλα τα μοντέλα της Maserati.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!