Prodrive P25: Το Subaru Impreza 22B STI ξαναζεί

Prodrive P25: Το Subaru Impreza 22B STI ξαναζεί

Prodrive P25: Το Subaru Impreza 22B STI ξαναζεί
Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την πρώτη νίκη του Impreza WRC, η Prodrive θα δημιουργήσει μία συλλεκτική έκδοση με ισχύ άνω των 400 ίππων.

Το 1997 έκαναν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τα World Rally Cars, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα του Group A. Ένας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της χρονιάς ήταν το Impreza WRC, το οποίο σημείωσε 8 νίκες και χάρισε στην Subaru τον τίτλο των κατασκευαστών.

Τα 2022, 25 χρόνια αργότερα, η Prodrive του Ντέιβιντ Ρίτσαρντς που ήταν τότε επικεφαλής της ομάδας της Subaru, δημιουργεί μία επετειακή έκδοση του Impreza. Το Prodrive P25 θα βασιστεί σχεδιαστικά στην έκδοση 22Β του Impreza, όμως θα ενσωματώνει σύγχρονη τεχνολογία.

Τόσο όσον αφορά τα μηχανικά μέρη (κινητήρας θα είναι ο 2.5 boxer με περισσότερους από 400 ίππους και κιβώτιο ένα ημιαυτόματο με paddles), όσο και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν – όπως το ανθρακόνημα – για τον περιορισμό του βάρους.

Το P25 αποτελεί ιδέα του Ρίτσαρντς και θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται προς τα τέλη του έτους. Το συλλεκτικό μοντέλο της Prodrive θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, στα τέλη του Ιουνίου.

Subaru Impreza 22B

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!