Formula 1: Ακούμπησε ο Χάμιλτον τη Red Bull στο parc-ferme;

Formula 1: Ακούμπησε ο Χάμιλτον τη Red Bull στο parc-ferme;
Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τον Χάμιλτον έρχεται πολύ κοντά σε μονοθέσιο της Red Bull Racing, κάτι που απαγορεύουν οι κανονισμοί.

Στο Grand Prix Βραζιλίας του 2021, ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με πρόστιμο 50.000 ευρώ, γιατί είχε αγγίζει την πίσω αεροτομή της Mercedes W12 του Λιούις Χάμιλτον μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Το θέμα είχε πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις, μια και αργότερα ο Βρετανός αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων, για παράβαση των τεχνικών κανονισμών σχετικά με το DRS.

Περνώντας στο σήμερα, μία φωτογραφία έκανε αρχικά το γύρο των social media, με τον Χάμιλτον να φένεται ότι αγγίζει ενδεχομένως την πίσω αεροτομή της Red Bull RB18 του Σέρχιο Πέρεζ, ενώ το μονοθέσιο βρισκόταν μέσα στο parc ferme. Αργότερα, εμφανίστηκε ένα βίντεο, όπου ο Χάμιλτον περνά από εκείνο το σημείο, μαζί με τη φυσιοθεραπεύτριά του Άντζελα Κάλεν, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν αγγίζει την αεροτομή της RB18.

To Άρθρο 2.5.1 του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα αναφέρει πως κανένας δεν μπορεί να παρέμβει στα μονοθέσια υπό το καθεστώς parc-ferme, εκτός από τους αρμόδιους φορείς. Η FIA θέλησε να κάνει πιο αυστηρούς τους Αγωνιστικούς Κανονισμούς με το Άρθρο 60.5 να αναφέρει πλέον: «Οι οδηγοί δεν επιτρέπεται να εμπλακούν σε καμία περίπτωση με τα πρωτόκολλα του parc-ferme σε οποιαδήποτε περίσταση».

Ο Χάμιλτον βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, διότι είχε κληθεί στο ιατρικό κέντρο για να πραγματοποιήσει αντιντόπινγκ τεστ, όμως είναι άγνωστο το αν επιτρέπεται να περάσει από εκείνο το σημείο. Το συμβάν το κατέγραψε η κάμερα καθώς ο οδηγός της Mercedes επέστρεφε από το ιατρικό κέντρο. Επιπλέον δεν είναι γνωστό αν σε εκείνο το χρονικό σημείο τα μονοθέσια ήταν υπό καθεστώς parc-ferme. Η κάμερα στο μονοθέσιο πάνω από το κεφάλι του οδηγού έχει αφαιρεθεί, κάτι που σημαίνει πως έχει περάσει τους ελέγχους της FIA μετά τον αγώνα.

Μένει να δούμε αν το θέμα θα πάρει επιπλέον διαστάσεις και αν χρειάζεται η εμπλοκή της FIA και των αγωνοδικών σε περίπτωση που ο Χάμιλτον παρενέβη κάποιον κανονισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!