Ανάβαση Πάρνηθας: Γκάζι και θέαμα από ιστορικά οχήματα και αγαπημένους οδηγούς

Ανάβαση Πάρνηθας: Γκάζι και θέαμα από ιστορικά οχήματα και αγαπημένους οδηγούς
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά αναβίωση της ιστορικής Ανάβασης Πάρνηθας που συνδυάστηκε με την επέτειο για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

Με τη συμμετοχή πολλών, σημαντικών πληρωμάτων στα αγωνιστικά καθίσματα αγαπημένων αυτοκινήτων και σύμμαχο τον αξοιξιάτικο καιρό, πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ανάβαση Πάρνηθας.

Συνολικά 82 αγωνιστικά έλαβαν μέρος με ορισμένους από τους διασημότερους οδηγούς αγώνων της χώρας μας όπως αγώνων οι Λ. Κύρκος, «Stratissino», Δ. Βαζάκας, Μ. Σταφυλοπάτης, Γ. Χατζηρήγας και Ι. Σταυρόπουλος. Μάλιστα είχαμε τη συμμετοχή θρυλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων αγώνων ράλλυ όπως Lancia Abarth 037 Rally, Ford Escort WRC, Audi Quattro, Peugeot 205 T16, Fiat Abarth Uno Turbo IE Gr. A και Ford RS 1800.ORD RS 1800.

Μετά τον τεχνικό έλεγχο, αυτοκίνητα, πληρώματα και θεατές ανηφόρισαν για τη θέση Μετόχι, με πρώτα τα αυτοκίνητα να παρατάσσονται το ένα πίσω από το άλλο, για την εκκίνηση. Στο σημείο εκείνο είχαν τοποθετηθεί το 2021 αναμνηστικές πλάκες από την ΦΙΛΠΑ για να θυμίζουν την έναρξη της θρυλικής διαδρομής.

Ανάβαση Πάρνηθας

Τα βουναλάκια και οι στροφές της Πάρνηθας κατά μήκος της Ανάβασης ήταν γεμάτα από θεατές, που χάρηκαν τα ωραία «περάσματα» των Alfa Romeo, Lancia, Jaguar, BMW, Porsche, Ford, Mini, Mercedes, Triumph, MG, VW, Fiat, Toyota, Peugeot, Corvette, Rolls Royce κ.α. Ο τερματισμός ήταν μετά από 12,5 χιλιόμετρα ενώ το σύστημα δορυφορικής χρονομέτρησης της ANUBE, ενημέρωνε σε ζωντανό χρόνο για τα αποτελέσματα των 13 μετρήσεων της κατηγορίας Regularity.

Ανάβαση Πάρνηθας

Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε, τα αυτοκίνητα κατέβηκαν σε ρυθμό convoy τη διαδρομή ως την Πλατεία των Θρακομακεδόνων. Αμέσως μετά, ακολούθησε η απονομή των επάθλων στα 6 πρώτα πληρώματα που διακρίθηκαν στη Regularity.

Ανάβαση Πάρνηθας

Αυτοί που διακρίθηκαν ήταν οι:

1oς Καλογέρας Δημήτρης, Καλογέρας Απόστολος Alfa Rmeo GT 1300 Junior 1972

2oς Πaλύβος Νίκος, Παλύβος Ανδρέας Fiat 128 Rally 1974

3oς Κουνέλης Δημήτρης, Κουνέλης Άγγελος Toyota Starlet 1986

4oς Μητσιάς Μιλτιάδης, Πανόπουλος Απόστολος Peugeot 205 Gti 1986

5oς Κοφίνας Κυριάκος, Volkswagen Golf II GTi 1990

6oς Βουδούρης Στυλιανός, Βουδούρης Πέτρος Alfa Romeo GT Junior 1969

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!