KTM: Έτοιμη να λανσάρει νέα σειρά 490

KTM: Έτοιμη να λανσάρει νέα σειρά 490
Η KTM μπορεί και μέσα στο 2022 να παρουσιάσει μια νέα, σημαντική, γκάμα μοτοσικλετών μεσαίου κυβισμού.

Η KTM έχει κάνει σοβαρό άνοιγμα τις αγορές της Ασίας με συνεργασίες όπως εκείνη της Bajaj στην Ινδία και της CFMoto στην Κίνα. Η αυστριακή φίρμα έχει βγει πολύ κερδισμένη από τις συγκεκριμένες συνεργασίες καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά μοντέλα έχοντας τη βοήθεια στον τομέα της εξέλιξης μεγάλων εργοστασίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ινδία, αλλά και την Ευρώπη, η KTM ετοιμάζεται πλέον να παρουσιάσει μια νέα σειρά μοτοσικλετών. Η συγκεκριμένη γκάμα θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα 390 και στα 790/890 μοντέλα της εταιρείας κλείνοντας ένα κενό το οποίο είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Η σειρά των συγκεκριμένων μοντέλων θα έχει ένα Duke 490, ένα RC490, ένα Adventure 490, αλλά και ένα Supermoto και ένα Enduro μοντέλο.

KTM

Η βάση για τα συγκεκριμένα μοντέλα θα είναι ένας νέος δικύλινδρος κινητήρας ο οποίος έχει εξελιχθεί από την KTM. Πρόκειται για το σύνολο που συναντήσαμε στο νέο CFMoto 450SR το οποίο παρουσίασε πρόσφατα η κινεζική φίρμα και έχει απόδοση 50 ίππους και σχεδόν 45Nm ροπής. Σημαντικό στοιχείο του κινητήρα είναι ότι ο στρόφαλος έχει γωνία 270 μοιρών, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργεί σαν V2 με έμφαση στη ροπή και στην ομαλή μετάβαση της δύναμης στον πίσω τροχό.

Για την ώρα βρισκόμαστε στο επίπεδο των πληροφοριών, ωστόσο όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Αναμένουμε μετά το καλοκαίρι να έχουμε περισσότερες επίσημες πληροφορίες από την KTM για μια πάρα πολύ σημαντική κατηγορία μοτοσικλετών, ιδιαίτερα για την αγορά της Ελλάδας.

KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!