Renault: Εγκαταλείπει οριστικά Ρωσία και Lada

Renault: Εγκαταλείπει οριστικά Ρωσία και Lada

Renault: Εγκαταλείπει οριστικά Ρωσία και Lada
Μία δύσκολη απόφαση, καθώς η Ρωσία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για το Renault Group μετά από αυτή της Γαλλίας.

Την οριστική αποχώρηση του Renault Group από το έδαφος της Ρωσίας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Ουσιαστικά δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλη επιλογή, λόγω της συνέχισης του Πολέμου στην Ουκρανία και των ολοένα και αυστηρότερων κυρώσεων που επιβάλλονται στη Μόσχα. Με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του γαλλικού ομίλου ενέκρινε την πώληση του 100% της Renault Ρωσίας και του 67,69% της AvtoVAZ.

Οι μετοχές της Renault Ρωσίας θα πωληθούν σε δημοτική επιχείρηση της Μόσχας και αυτές της AvtoVAZ στο ινστιτούτο αυτοκινήτου ΝΑΜΙ. Μάλιστα στο δελτίο Τύπου του Renault Group αναφέρεται ότι «η ολοκλήρωση της πώλησης δεν υπόκειται σε προϋποθέσεις, καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις». Η συμφωνία περιλαμβάνει τον όρο ότι το Renault Group θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει πάλι το μερίδιό του στην AvtoVAZ εντός των επομένων 6 ετών, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Σήμερα λάβαμε μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση. Κάναμε τη σωστή επιλογή προς τους 45.000 εργαζομένους μας στην Ρωσία, ενώ διατηρούμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο μέλλον στη χώρα. Είμαι πεπεισμένος για τη δυνατότητα του Renault Group να επιταχύνει κι άλλο την μεταμόρφωσή του και να υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους στόχους του», δήλωσε ο Λούκα ντε Μέο, Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού ομίλου.

Το Renault Group είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη έκθεση στην αγορά της Ρωσίας, καθώς καταγράφει περισσότερες από 480.000 πωλήσεις οχημάτων ετησίως, τόσο από τη Renault Ρωσίας όσο και από την AvtoVAZ, στην οποία ανήκει η Lada.

Λούκα ντε Μέο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!