Harley Davidson: Αυτή είναι η LiveWire S2 Del Mar (vid)

Harley Davidson: Αυτή είναι η LiveWire S2 Del Mar (vid)
Με ένα flat track ηλεκτρικό μοντέλο ξεκίνησε η νέα εποχή της LiveWire που είναι το ηλεκτρικό παρακλάδι της Harley Davidson

Η LiveWire παρουσίασε ένα καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο ονομάζεται S2 Del Mar Launch Edition. Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε σε μια πρώτη έκδοση για μόλις 100 μονάδες και έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες ώρες από την επίσημη παρουσίασή του. Το Del Mar θα παραδοθεί στους αγοραστές την Άνοιξη του 2023 με την τιμή του να φτάνει τα 16.380 ευρώ.

Τι είναι όμως το Del Mar; Το νέο αυτό ηλεκτρικό μοντέλο είναι το δεύτερο που βγαίνει από τη νέα εποχή της LiveWire. Το 2021 η Harley Davidson προχώρησε στην ανεξαρτητοποίηση του τμήματος ηλεκτρικών μοτοσικλετών και δημιούργησε την LiveWire. Μάλιστα, στις αρχές του 2022 η εταιρεία προχώρησε στην αναζήτηση πόρων και νέων επενδυτών με την Kymco να είναι μια από τις βασικές εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για το εγχείρημα.

LiveWire Kymco

Η μοτοσικλέτα ακολουθεί τη δομή των Street Scrambler μοτοσικλετών έχοντας δανειστεί στοιχεία από τα flat track αγωνιστικά μοντέλα της Harley Davidson. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο νέος S2 Arrow πάνω στον οποίο δούλεψε η LiveWire στα κεντρικά της Καλιφόρνια και πλέον ενσωματώνει το πλαίσιο προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος μοντέλων. Η απόδοσή του είναι 80 ίπποι με το βάρος να βρίσκεται στα 200 κιλά, ενώ τα 0-100Km/h έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία είναι επίσης καινούρια και χαρίζει αυτονομία 160 χιλιομέτρων στο μοντέλο, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα φόρτισης για ταχύτερη φόρτιση της μπαταρίας. Στην έκοση Launch Edition το Del Mar βγήκε σε δύο χρωματισμούς, μπλε (Comet Indigo) και γκρι (Jasper Gray), με τις ζάντες των 19 ιντσών να είναι ειδικά σχεδιασμένοι με έμπνευση από ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Ο CEO της Harley Davidson, Γιόχεν Ζάιτς, δήλωσε: «Το S2 Del Mar αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα της εξάλιξης της LiveWire. Η δομή Arrow πάνω στην οποία βασίζεται η Del Mar, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της LiveWire και δείχνει την φιλοδοξία μας να ηγηθούμε στον κόσμο των ηλεκτρικών μοτοσικλετών και να εδραιώσουμε την LiveWire ως την πιο ποθητή μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών».

LiveWire Kymco

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!