MotoGP, Λιν Τζάρβις: «Ο Κουαρταραρό στο ίδιο επίπεδο με τους Ρόσι, Μάρκεθ, Στόνερ και Λορένθο»

MotoGP, Λιν Τζάρβις: «Ο Κουαρταραρό στο ίδιο επίπεδο με τους Ρόσι, Μάρκεθ, Στόνερ και Λορένθο»
Ο επικεφαλής της Yamaha στο MotoGP πιστεύει πως ο Γάλλος αναβάτης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους θρύλους του σπορ.

O Φάμπιο Κουαρταραρό έκανε το ντεμπούτο του στα Grand Prix το 2015 σε ηλικία 15 ετών. Μπορεί στις μικρές κατηγορίες να μην κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα, ωστόσο από την πρώτη του σεζόν στο MotoGP έδειξε την αξία του ως ένας μελλοντικός πρωταθλητής. Η Yamaha τον εμπιστεύτηκε για να αντικαταστήσει τον Βαλεντίνο Ρόσι στην εργοστασιακή ομάδα και το 2021 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Κουαρταραρό έδωσε στο ιαπωνικό εργοστάσιο τον πρώτο του τίτλο από το 2015 και τον Χόρχε Λορένθο και τώρα, ενώ το Grand Prix Γαλλίας βρίσκεται σε εξέλιξη, φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τους Χόρχε Λορένθο και Βαλεντίνο Ρόσι, είναι ο επικεφαλής της Yamaha, Λιν Τζάρβις, ο οποίος μιλώντας στο motorsport.com ανέφερε πως ο Κουαρταραρό στέκεται επάξια ανάμεσα σε άλλους κορυφαίους αναβάτες στην ιστορία του MotoGP.

Fabio Quartararo

«Είναι ένας πολύ θετικός χαρακτήρας. Έχει αυτό το φυσικό ταλέντο που έχουν όλοι οι πρωταθλητές. Ένας πραγματικός πρωταθλητής έχει αυτή την σπίθα, αυτή την ικανότητα και αυτό μπορείς να το πεις για τους Βαλεντίνο Ροσι, Χόρχε Λορένθο, Μαρκ Μάρκεθ και Κέισι Στόνερ. Μπορείς να πεις πως ο Φάμπιο βρίσκεται ανάμεσά τους από πλευράς ταχύτητας. Είναι όμως πολύ νέος, μόλις 23 ετών. Έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Το στιλ οδήγησής του, ευτυχώς για εμάς, ταιριάζει τέλεια στα χαρακτηριστικά της Μ1. Αν του δώσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο, τότε θα κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα. Ευελπιστώ να μείνει στην ομάδα μας. Εκτός από ταλέντο και ταχύτητα, είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας», ανέφερε ο Βρετανός.

Το συμβόλαιο του Κουαρταραρό με τη Yamaha ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022 και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αναφορικά με το μέλλον του. Οι φήμες τον ήθελαν τόσο στην Ducati όσο και στη Honda, όμως στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας, τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τον έφερναν πολύ κοντά σε ανανέωση της συνεργασίας του με το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Όμως με την επικείμενη αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP στο τέλος της χρονιάς, η μετεγγραφική περίοδος παίρνει μια πολύ διαφορετική τροπή.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!