Formula 1: Ο Λεκλέρ θέλει να δει βελτίωση από τη Ferrari

Formula 1: Ο Λεκλέρ θέλει να δει βελτίωση από τη Ferrari
O Μονεγάσκος οδηγός έπειτα από δύο αγώνες δίχως νίκη θέλει να δει την απόδοση του μονοθεσίου του να βελτιώνεται άμεσα.

To ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν της Formula 1 του 2022 είδε τη Scuderia Ferrari να κερδίσει δύο εκ των τριών πρώτων αγώνων διά χειρός Σαρλ Λεκλέρ. Η F1-75 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως από τον αγώνα στην Ίμολα κι έπειτα αυτό άλλαξε, με τη Red Bull Racing και τον Μαξ Φερστάπεν να πάιρνουν το πάνω χέρι.

Ο Ολλανδός μετρά δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, κάτι που τον έχει φέρει συνολικά 19 βαθμούς πίσω από τον Λεκλέρ στο πρωτάθλημα. Με την απόδοση του μονοθεσίου του να μην είναι ίδια, ο Μονεγάσκος τώρα, ζητά άμεση βελτίωση από τη Ferrari στους επόμενους αγώνες.

«Πρέπει να αντιδράσουμε, ειδικά στους αγώνες. Με τη μέση γόμα φαίνεται πως είναι αρκετά πιο δυνατοί στους τελευταίους δύο αγώνες και διαχειρίζονται τα ελαστικά καλύτερα. Στις κατατακτήριες πάντα καταφέρνουμε να φέρουμε τα ελαστικά μας στις κατάλληλες θερμοκρασίες, όμως στα μεγάλα stint δυσκολευόμαστε έναντι της Red Bull. Θέλω στους αγώνες να είμαι ο πιο ανταγωνιστικός. Προς το παρόν όμως φαίνεται πως η Red Bull έχει το πάνω χέρι», ανέφερε ο Λεκλέρ στο racingnews365.

Σαρλ Λεκλέρ

 

Παρά το γεγονός πως ο Φερστάπεν έχει πλέον περισσότερες νίκες από τον οδηγό της Ferrari, o Μονεγάσκος τονίζει πως βρίσκεται ακόμα στην κορυφή της βαθμολογία: «Από την αρχή της σεζόν είμαστε στην κορυφή, κάτι που σημαίνει πως μας κυνηγούν στη βαθμολογία. Μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ αυτή η θέση, διότι σημαίνει πως κάνουμε κάτι σωστά. Όμως είναι αλήθεια πως στους τελευταίους αγώνες η διαφορά έχει μειωθεί».

Μετά το Grand Prix Αυστραλίας, ο Φερστάπεν ήταν 46 βαθμούς πίσω από τον Λεκλέρ, όμως έχει καταφέρει να μειώσει κατά 27 βαθμούς μέσα σε δύο αγώνες τη διαφορά. Μπορεί η Red Bull να έχει το ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, όμως η Ferrari από τη μεριά της ετοιμάζει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων που θα έρθει στον επόμενο αγώνα στην Ισπανία.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!