MotoGP, Γαλλία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

MotoGP, Γαλλία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών επιστρέφει αυτό το τριήμερο, με τον έβδομο αγώνα στο 2022 να διεξάγεται στο θρυλικό Λε Μαν.

Έπειτα από δύο εβδομάδες, το MotoGP ετοιμάζεται για ακόμα μία συναρπαστική μάχη, αυτή τη φορά με το Grand Prix Γαλλίας. Ο έβδομος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Λε Μαν το τριήμερο 13-15 Μαΐου, με τη δράση να αναμένεται με αγωνία.

Στη Χερέθ, στην Ισπανία, είδαμε την Ducati με τον Πέκο Μπανάια να παίρνει μια επιβλητική νίκη και να «φωνάζει» πως φέτος είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτό δεν είναι απλό, καθώς ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha δείχνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και προηγείται στη βαθμολογία αναβατών με 89 βαθμούς. Από κοντά ακολουθεί ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia με 82, με τους δύο να έχουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας από το υπόλοιπο grid.

Λίγες ημέρες μετά το GP Ισπανίας πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες δοκιμών στη Χερέθ, όπου όλα τα εργοστάσια δοκίμασαν λύσεις ώστε να κάνουν τις μοτοσικλέτες τους ταχύτερες. Αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο στους επόμενους αγώνες, με αρκετές ομάδες να ψάχνουν επιπλέον απόδοση.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, ο καιρός στο Λε Μαν αναμένεται να παίξει τα δικά του παιχνίδια, κάνοντας το τριήμερο ιδιαίτερα απρόβλεπτο για τις ομάδες και τους αναβάτες. H μέχρι τώρα πρόγνωση κάνει λόγο για βροχόπτωση τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Το Grand Prix Γαλλίας για το πρωτάθλημα του MotoGP θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του αγωνιστικού τριημέρου στο gMotion by Gazzetta με LIVE για τον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα GP Γαλλίας MotoGP

Παρασκευή 13 Μαΐου

10:55-11:40 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:10-15-55 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 14 Μαΐου

10:55-11:40 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

14:30-15:00 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:10-15:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 15 Μαΐου

10:40-11:00 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!