Η νέα Bentley Bentayga EWB είναι μακρύτερη και πολυτελέστερη (vid)

Η νέα Bentley Bentayga EWB είναι μακρύτερη και πολυτελέστερη (vid)

Η νέα Bentley Bentayga EWB είναι μακρύτερη και πολυτελέστερη (vid)
Η Bentley παρουσίασε τη νέα Bentayga Extended Wheelbase και μαζί της μια νέα εμπειρία πολυτελούς μετακίνησης.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η πιο προφανής αλλαγή στην Bentley Bentayga Extended Wheelbase, που έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της πολυτελούς βρετανικής μάρκας δίπλα στην «απλή» Bentayga, είναι η προσθήκη 180 χιλιοστών μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, που «τεντώνει» το μεταξόνιο στα 3.175 χλστ. Όλο αυτό το επιπλέον μήκος πηγαίνει στο πίσω μέρος της καμπίνας και δίνει στην EWB περισσότερο εσωτερικό χώρο από τους ανταγωνιστές της, σύμφωνα με την Bentley.

bentley bentayga ewb

Αλλά υπάρχουν περισσότερα στην Bentayga EWB από τον αυξημένο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι τα νέα Bentley Airline Seat είναι τα πιο προηγμένα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο, χάρη στις πάρα πολλές επιλογές ρύθμισης που μπορούν να γίνουν μέσω μιας οθόνης αφής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάκλισης 40 μοιρών που επιτρέπει στους επιβάτες να κοιμούνται και εισαγωγή της καινοτόμου τεχνολογίας ανίχνευσης κλίματος.

bentley bentayga ewb

Η τεχνολογία αυτή, την οποία εισάγει η bentley, επιτρέπει στα καθίσματα να ανιχνεύουν τη θερμοκρασία και την υγρασία στην επιφάνειά τους και ανάλογα να αποφασίζουν αν θα εφαρμόσουν θερμότητα, αερισμό ή συνδυασμό και των δύο. Τα καθίσματα χρησιμοποιούν επίσης αισθητήρες για τη μέτρηση της πίεσης σε όλη την επιφάνεια του καθίσματος και για μικρές προσαρμογές στη θέση του καθίσματος σε έξι ζώνες πίεσης για μείωση της κούρασης σε μεγάλες διαδρομές. Άλλα στοιχεία πολυτέλειας είναι οι πόρτες που κλείνουν αυτόματα με ηλεκτρικό μηχανισμό για πρώτη φορά σε Bentley και θερμαινόμενα υποβραχιόνια (κεντρικό και πίσω πόρτας).

bentley bentayga ewb

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 4λιτρο V8 τούρμπο κινητήρα της Bentley, που αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Η δύναμη αυτή είναι ικανή να «εκτοξεύσει» την Bentayga EWB από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα μέσε σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και δίνουν μέγιστη ταχύτητα που φτάνει στα 290 χλμ/ώρα – επιδόσεις που κατά πάσα πιθανότητα οι επιβάτες αυτού του αυτοκινήτου δεν θα επιδιώξουν ποτέ.

bentley bentayga ewb

Οι τιμές θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες και οι πρώτες παραδόσεις της Bentley Bentayga EWB θα ξεκινήσουν μέσα το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!