Formula 1, Μαϊάμι: Κι όμως ο Φερστάπεν ήταν άκρως ικανοποιημένος (vid)

Formula 1, Μαϊάμι: Κι όμως ο Φερστάπεν ήταν άκρως ικανοποιημένος (vid)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν περίμενε να είναι ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες.

Συνήθως ο Μαξ Φερστάπεν είναι από απογοητευμένος έως… έξαλλος όταν μένει πίσω από τους αντιπάλους του. Όμως αυτή τη φορά, στις κατατακτήριες δοκιμές του παρθενικού Grand Prix του Μαϊάμι, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Παρότι ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, Σαρλ Λεκλέρ, πανηγύρισε για τρίτη φορά φέτος την pole position και παρότι η Scuderia Ferrari έκανε για πρώτη φορά από το 2019 το 1-2 στις κατατακτήριες, ο Φερστάπεν είχε λόγους να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο.

Βλέπετε, έχασε σχεδόν εξ ολοκλήρου τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό σε μία νέα, άγνωστη πίστα, στην οποία κάθε χιλιόμετρο εμπειρίας είναι πολύτιμο. Κι αυτό τόνισε στη συνέντευξή του αμέσως μετά το τέλος της μάχης για την pole, στην οποία ηττήθηκε στις… καθυστερήσεις και μάλιστα για 195 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το πως κύλησαν οι κατατακτήριες δοκιμές. Χθες δεν έκανα περισσότερους από 4-5 γύρους. Σήμερα προσπαθούσα ακόμα να μάθω την πίστα, να βρω έστω αξιοπρεπή ισορροπία στο μονοθέσιο και το να είμαι τόσο ανταγωνιστικός στις κατατακτήριες, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη. Διότι δεν είναι μία αγωνιστική διαδρομή την οποία μπορείς να μάθεις εύκολα. Προφανώς πάντα θέλεις να είσαι στην pole position αλλά τηρουμένων των αναλογιών, νομίζω πως κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όμως πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τα Σαββατοκύριακά μας λιγότερο δύσκολα», είπε ο οδηγός της Red Bull Racing.

Στη συνέχεια, η Ντάνικα Πάτρικ που πραγματοποίησε τις συνεντεύξεις, ρώτησε τον 24χρονο για τον αγώνα της Κυριακής, σε αυτή τη νέα αγωνιστική διαδρομή γύρω από το Hard Rock Stadium, έδρα της ομάδας NFL των Miami Dolphins.

«Έχουμε καλές πιθανότητες αύριο. Έχουμε υψηλή τελική ταχύτητα, το μονοθέσιο συμπεριφέρεται αρκετά καλά και ανυπομονώ για τον αγώνα. Εκτός αγωνιστικής γραμμής η πίστα γλιστράει πολύ. Θα δούμε. Πολλά μπορούν να συμβούν. Νομίζω πως αύριο θα έχει ακόμα περισσότερη ζέστη άρα πολλά θα εξαρτηθούν και από τη συμπεριφορά των ελαστικών», είπε ο Φερστάπεν.

Το LIVE του gMotion by Gazzetta για το Grand Prix του Μαϊάμι θα αρχίσει στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!