Η Hyundai δείχνει το δρόμο της βιωσιμότητας

Η Hyundai δείχνει το δρόμο της βιωσιμότητας

Η Hyundai δείχνει το δρόμο της βιωσιμότητας
Το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία τροφοδοτείται 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Hyundai έχει ενεργοποιήσει στο έπακρο όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να πετύχει στον στόχο που έχει θέσει για μηδενισμό των εκπομπών έως το 2045. Απόδειξη αυτού είναι η πρόσφατη ανακοίνωση πως το εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία τροφοδοτείται πλέον 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) έγινε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που λειτουργεί με «πράσινο» τρόπο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας καθώς παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε ένα λεπτό!

Hyundai

Από το 2008 που κατασκευάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε πρωτοστατήσει στην φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του εργοστασίου αφαιρέθηκαν 1.000 δέντρα και μεταφυτεύτηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις. Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το εργοστάσιο προέρχεται από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων τοπικών μονάδων βιοαερίου ή ηλιακών και αιολικών πηγών. Η ενέργεια που αγοράζει η HMMC συνοδεύεται από πιστοποιητικά Εγγύησης Προέλευσης, που αποδεικνύουν ότι παρήχθη από ανανεώσιμες πηγές.

Εκτός του εργοστασίου, η HMMC κάνει εξίσου σημαντική προσπάθεια να οδηγήσει τη βιωσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει συμμετοχή σε διάφορα έργα καθαρισμού, εκπαίδευσης και ανακύκλωσης στην τοπική κοινότητα. Μάλιστα, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας των φυτών, των εντόμων και των πτηνών στα λιβάδια των κοντινών βουνών Beskydy από το 2021.

Hyundai

Ο Πέτρ Μίχλικ, Επικεφαλής Διοίκησης του Hyundai Motor Manufacturing Czech, δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τον ενθουσιασμό του για το «πράσινο» μέλλον της τοπικής κοινωνίας: «Είμαστε αναπόσπαστο μέρος της κοινότητάς μας. Αυτό που είναι καλό για εμάς αναμφίβολα είναι καλό και για τους άλλους. Πρέπει να επηρεάσουμε ο ένας τον άλλον για να βοηθήσουμε την κοινότητα, γιατί αυτό θα μας αποδώσει κάτι που μπορεί να χρειαστούμε αργότερα. Αν επενδύσουμε στην τοπική κοινωνία, θα μας βοηθήσει στο να έχουμε καλούς και χαρούμενους υπαλλήλους. Θα έχουμε καλές σχέσεις παντού. Η κοινότητα θα επωφεληθεί από την παρουσία μας εδώ».

Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!