Mercedes-AMG και will.i.am: Ένα μοναδικό αυτοκίνητο για μοναδικό σκοπό

Mercedes-AMG και will.i.am: Ένα μοναδικό αυτοκίνητο για μοναδικό σκοπό

Mercedes-AMG και will.i.am: Ένα μοναδικό αυτοκίνητο για μοναδικό σκοπό
Η σπορ μάρκα συνεργάστηκε με το διάσημο καλλιτέχνη για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού one-off αυτοκινήτου.

Στο επόμενο… επίπεδο πέρασε η συνεργασία της Mercedes-AMG με τον τραγουδιστή, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο will.i.am. Στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι παρουσιάστηκε το «Flip», ένα μοναδικό αυτοκίνητο που συμβολίζει την πρόθεση τόσο της γερμανικής εταιρείας όσο και του καλλιτέχνη να αναζητούν νέα όρια.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται WILL.I.AMG, βασίζεται στην Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει μεταμορφωθεί σχεδιαστικά. Αντλεί στοιχεία τόσο από την G-Class όσο και από την SLS Gullwing. Όλες οι δραστηριότητες γύρω από το πρωτότυπο αυτό όχημα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του ιδρύματος i.am/Angel Foundation του καλλιτέχνη, το οποίο βοηθά παιδιά φτωχών οικογενειών να σπουδάσουν.

Ιδιαίτερη λεπτομέρεια στην WILL.I.AMG είναι το λογότυπο στην μάσκα και τους τροχούς, έμπνευσης του will.i.am (κατά κόσμον William Adams). Το αστέρι της Mercedes-Benz αποτελεί το «στόμα» μιας αρκούδας, της “BEAR WITNESS.” Το λογότυπο αυτό θα εμφανίζεται σε περιορισμένης έκδοσης ρουχισμό και αξεσουάρ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς αγορά τόσο στο Mercedes-AMG Experience Center στο Μαϊάμι όσο και διαδικτυακά. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν επίσης στο ίδρυμα i.am/Angel Foundation.

Mercedes WILL.I.AMG

«Μεγάλωσα σε γκέτο, ακούγοντας hip hop. Άκουγα καλλιτέχνες της ραπ να μιλούν για τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz, οπότε ήταν και δικό μου όνειρο να αποκτήσω ένα. Για αρκετούς, η αγορά μίας Mercedes-Benz συμβολίζει την εξέλιξη και το να ξεπεράσεις τις δυσκολίες», δήλωσε ο will.i.am. «Τώρα ξεπέρασα τα όριά μου, σχεδιάζοντας μία AMG. Δεν “πείραξα” βέβαια τον κινητήρα, αφού η AMG δημιουργεί τους καλύτερους στον κόσμο».

Η συνεργασία της Mercedes-AMG με τον will.i.am έχει καταγραφεί σε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Drive». Θα προβληθεί μάλιστα στο Φεστιβάλ των Καννών, εκτός συναγωνισμού.

Mercedes WILL.I.AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!