Lotus Emira GT4: Πρώτοι γύροι για το νέο αγωνιστικό (vid)

Lotus Emira GT4: Πρώτοι γύροι για το νέο αγωνιστικό (vid)
Το αγωνιστικό αυτοκίνητο φέρει V6 κινητήρα της Toyota, με περισσότερους από 400 ίππους.

Η Emira GT4 σηματοδοτεί την επιστροφή της Lotus στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η θρυλική βρετανική μάρκα, με μεγάλη ιστορία στη Formula 1, περνά σε μία νέα εποχή με συμμετοχή σε αγώνες GT. Η Emira GT4 είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Lotus Advanced Performance, με την παραγωγή του πρώτου έτους να έχει ξεπουλήσει.

Η Lotus παρουσίασε την Emira GT4 σε προσκεκλημένους της, στην πίστα δοκιμών του Χέθελ, κοντά στο Νόργουιτς της Αγγλίας. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη θέση του συνοδηγού για ορισμένους γρήγορους γύρους στην πίστα μήκους 3,54 χλμ, με τον πρώην πρωταθλητή του Βρετανικού Πρωταθλήματος GT, Γκάβαν Κέρσοου, πίσω από το τιμόνι.

Lotus Emira GT4

Η GT4 βασίζεται στην Emira παραγωγής, με τις απαραίτητες βέβαια τροποποιήσεις για χρήση σε αγώνες αυτοκινήτου. Κινητήρας είναι ο V6 της Toyota, χωρητικότητας 3,5 λίτρων και ισχύος άνω των 400 ίππων. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου Xtrac, ενώ η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Πέρα από το κομμάτι της αεροδυναμικής απόδοσης, επεμβάσεις έχουν γίνει στα φρένα, ενώ έχει τοποθετηθεί βεβαίως roll cage προδιαγραφών FIA και σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.

Οι τροχοί των 18 ιντσών πατούν σε ελαστικά Pirelli GT4, διαστάσεων 265/645 μπροστά και 305/680 πίσω. Χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών, το βάρος της Emira GT4 διατηρείται στα 1.300 κιλά. Τέλος, η τιμή της πλησιάζει τις 200.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι και το κόστος παράδοσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!