Flying Spur Hybrid: Η πιο οικονομική Bentley

Flying Spur Hybrid: Η πιο οικονομική Bentley

Flying Spur Hybrid: Η πιο οικονομική Bentley
Το υβριδικό σύστημα δεν καθιστά το υπερπολυτελές σεντάν προσιτό στην αγορά, αλλά οικονομικό σε κατανάλωση.

Η έγκριση τύπου της νέας Flying Spur Hybrid ολοκληρώθηκε και είναι πλέον με τη… βούλα το πιο οικονομικό μοντέλο στην ιστορία της Bentley. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στην τιμή του, καθώς η πολυτέλεια και η υβριδική τεχνολογία την εκτοξεύουν κοντά στις 200.000 ευρώ. Η οικονομία αφορά το κομμάτι της κατανάλωσης.

Το υβριδικό σύστημα του υπερπολυτελούς σεντάν αποτελείται από έναν V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Παρά το γεγονός ότι η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 544 ίππους και η ροπή σε 750 Nm, η μέση κατανάλωση στον κύκλο δοκιμών WLTP είναι μόλις 3,3 λίτρα ανά 100 χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 75 γρ. ανά χλμ. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν την Flying Spur Hybrid το αυτοκίνητο με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην ιστορία της μάρκας.

Bentley Flying Spur Hybrid

Με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα των 140 ίππων, η υβριδική Bentley μπορεί να διανύσει αποστάσεις έως 41 χλμ. Η συνδυαστική αυτονομία, ξεπερνάει – σύμφωνα με τον κατασκευαστή – τα 800 χλμ. Η μπαταρία – εκμεταλλεύσιμης χωρητικότητας 18 kWh – φορτίζεται πλήρως σε 2,5 ώρες. Η Flying Spur Hybrid είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην Ευρώπη και προστίθεται στις εκδόσεις V8, W12 και Mulliner, χωρίς να υπολείπεται σε επιδόσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 285 χλμ/ώρα.

Το πλάνο εξηλεκτρισμού της Bentley προβλέπει ότι έως το 2024, όλα τα μοντέλα της μάρκας θα διαθέτουν υβριδική έκδοση. Το 2025 θα κυκλοφορήσει η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Bentley, ενώ από το 2030 και μετά η γκάμα της βρετανικής μάρκας θα περιλαμβάνει αποκλειστικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Bentley Flying Spur Hybrid

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!