Πλησιάζει η ηλεκτρική επέλαση της Bentley

Πλησιάζει η ηλεκτρική επέλαση της Bentley

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Πλησιάζει η ηλεκτρική επέλαση της Bentley
H διάσημη βρετανική μάρκα αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Beyond100 που έχει ως στόχο το λανσάρισμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2025.

Το σχέδιο πλήρους εξηλεκτρισμού της Bentley προχωρά με αμείωτους ρυθμούς και μάλιστα, η βρετανική μάρκα βρίσκεται πλέον σε θέση να επιταχύνει το πλάνο της που τιτλοφορείται Beyond100. Όπως ανακοίνωσε, από το 2025 θα παρουσιάζει κάθε έτος κι από ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Συνολικά θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε στροφή προς την αειφορία, με πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας.

Το σχέδιο Five-in-Five θα ξεκινήσει από το εργοστάσιο της Bentley στο Κρου της Μ. Βρετανίας. Αυτό προβλέπεται να εξελιχθεί σε ένα «Dream Factory», με πλήρως ψηφιακό χαρακτήρα και μηδενική περιβαλλοντική επίπτωση. Ήδη από το 2019 έχουν ξεκινήσει σημαντικές επενδύσεις και τροποποιήσεις σε αυτό. Μέχρι το 2030, η βρετανική φίρμα επιθυμεί να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην ατόσφαιρα.

Bentley Flying Spur

Όμως οι βελτιώσεις δεν σταματούν εκεί. Όπως ανακοίνωσε η Bentley, έχει ως σκοπό να επεκτείνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με αύξηση των ηλιακών συλλεκτών, που τα επόμενα δύο χρόνια θα φτάσουν τις 40.000. Επιπλέον, διερευνά τη χρήση βιοκαυσίμων σε αυτοκίνητα του στόλου της, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής Heritage Collection.

Όλα αυτά, ενώ ο εξηλεκτρισμός της γκάμας των βρετανών έχει ήδη ξεκινήσει. Η plug-in υβριδική Flying Spur αναμένεται να κυκλοφορίσει σύντομα, ενώ η Bentayga θα αποκτήσει 5 επιπλέον εκδόσεις. Για το 2022 η Bentley υπολογίζει πως το 20% των πωλήσεών της θα περιλαμβάνει υβριδικά μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!