Ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει να γράφει ιστορία (vid)

Ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζει να γράφει ιστορία (vid)
Ο Ιταλός θρύλος του MotoGP βραβεύτηκε από τα περίφημα Laureus World Sport Awards.

Τα Laureus World Sports Awards είναι από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον κόσμο του αθλητισμού καθώς βραβεύουν κάθε χρόνο τους κορυφαίους αθλητές. Ανάμεσα στους φετινούς νικητές ήταν και ο θρυλικός αναβάτης MotoGP Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός, ο οποίος «κρέμασε» τα αγωνιστικά του γάντια στο τέλος του 2021, έλαβε το βραβείο του Αθλητικού Ειδώλου για το 2022 από την Ακαδημία Laureus.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Ρόσι κερδίζει βραβείο από την Ακαδημία Laureus έπειτα από 9 υποψηφιότητες τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ιταλός ήταν κάτι περισσότερο από ένας πρωταθλητής στους αγώνες μοτοσικλέτας με 115 νίκες, 235 βάθρα και 9 τίτλους. Ενέπνευσε πολλούς αναβάτες να ασχοληθούν με τους αγώνες και έφερε πάρα πολύ κόσμο στις πίστες του MotoGP χάρη στον ξεχωριστό χαρακτήρα του και την τεράστια προσωπικότητά του.

Rossi

Ο Ρόσι είπε στη βράβευση: «Το γεγονός ότι αυτό το βραβείο το έλαβα από έναν θρύλο του αθλητισμού το κάνει πολύ ιδιαίτερο. Βρισκόμουν στην Βαρκελώνη το 2006 και γνώρισα πολλά από τα είδωλά μου και ήταν υπέροχα. Έχω κερδίσει ήδη δύο βραβεία Laureus και τους ευχαριστώ για αυτό. Στάθηκα τυχερός καθώς πέτυχα πολλά στην καριέρα μου. Οι νίκες είναι σημαντικές, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν το MotoGP και ξεκίνησαν να παρακολουθούν μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσα από εμένα. Είμαι περήφανος για αυτό διότι είναι το άθλημα που λατρεύω».

Rossi

Πλέον ο Ιταλός έχει στρέψει την προσοχή του σε αγώνες αυτοκινήτου καθώς το 2022 παίρνει μέρος στο GT World Challenge με την ομάδα WRT. Προπονείται φυσικά με τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46 στο Ράντζο, ενώ επισκέφτηκε τα γκαράζ του MotoGP στον αγώνα της Πορτογαλίας. Άλλωστε διατηρεί την δική του ομάδα Mooney VR46 στο MotoGP και στην κατηγορία Moto2.

Βίντεο από τα βραβεία Laureus.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!