Formula 1: Ο Φέτελ αρνείται τα σενάρια επιστροφής στη Red Bull

Formula 1: Ο Φέτελ αρνείται τα σενάρια επιστροφής στη Red Bull
Ο οδηγός της Aston Martin F1 ξεκαθάρισε πως δεν έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την πρώην ομάδα του.

Όταν ήρθε η ώρα να κλείσει το κεφάλαιο της Scuderia Ferrari, υπήρξε έντονη φημολογία που ήθελε τον Σεμπάστιαν Φέτελ να επιστρέφει στη Red Bull Racing. Σενάριο που τότε δεν προχώρησε, παρότι υπήρξαν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες φυσικά είναι άγνωστο το πόσο προχώρησαν.

Τώρα, με το συμβόλαιο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με την Aston Martin να πλησιάζει στο τέλος του, με τη Βρετανική ομάδα να μην αποδίδει τα αναμενόμενα παρά την ευκαιρία που έδωσαν οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς και με τη Red Bull Racing ακόμα να μην έχει οριστικοποιήσει το όνομα του teammate του Μαξ Φερστάπεν για το 2023, η φημολογία επέστρεψε.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Όμως o 34χρονος από το Χέπενχαϊμ, έσπευσε να διαψεύσει κάθε σενάριο επιστροφής στην ομάδα με την οποία σάρωσε τους τίτλους την περίοδο 2010-2013, τονίζοντας πως δεν είναι σε επαφή με τον επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ.

«Έχω πολύ καιρό να μιλήσω με τον Κρίστιαν. Δεν είναι αλήθεια πως είχαμε επαφές», ξεκαθάρισε μιλώντας στο RacingNews365.com.

Πέρυσι η Red Bull Racing πήγε κόντρα στη συνηθισμένη πρακτική της και για πρώτη φορά από 2017, προσέλαβε έναν οδηγό που δεν προερχόταν από την Ακαδημία της. Ο Σέρχιο Πέρεζ έκανε καλή δουλειά, βοήθησε τον Φερστάπεν στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου ενώ εξίσου δυναμικά έχει ξεκινήσει και το 2022.

Σέρχιο Πέρεζ

Πάντως, σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, η απόφαση για το δεύτερο κόκπιτ των ταύρων το 2023, θα παρθεί τον προσεχή Ιούλιο.

Όσο για τον Φέτελ, ακόμα δεν ξέρει τι θα θέλει να κάνει το 2023 κι αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Aston Martin: «Είμαι ακόμα ενεργός, έχω κίνητρα. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Δεν έχω πάρει ακόμα κάποια απόφαση για τη συνέχεια. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το μονοθέσιο, το πως θα εξελίσσεται η ομάδα, το πως κυλάνε οι αγώνες. Όμως δεν θα πω ψέματα: το μέλλον μου είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσω σύντομα και το οποίο ήδη εξετάζω».

Σεμπάστιαν Φέτελ

Άραγε, το αγωνιστικό μέλλον του Γερμανού οδηγού μπορεί να είναι και μακριά από τον μαγικό κόσμο της Formula 1; Όπως θα δείτε στα παρακάτω λόγια του, δεν το αποκλείει…

«Η αλήθεια είναι πως έχω πολλές ιδέες, μιλάω με πολλούς ανθρώπους και βρίσκω εύκολα έμπνευση. Δεν θα ασκήσω πίεση στον εαυτό μου ώστε να δημιουργήσω την τέλεια συνέχεια στην καριέρα μου. Στη Formula 1 βρήκα κάτι στο οποίο είμαι πολύ καλός. Κάτι στο οποίο μπορώ να ανταγωνίζομαι με τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Τι θα έρθει μετά από αυτό, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος», είπε ο Φέτελ.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Γερμανός τερμάτισε όγδοος στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια και κατέκτησε τους πρώτους βαθμούς του φέτος. Μαζί με τον ένα πόντο που πήρε ο δέκατος Λανς Στρολ, ήταν οι πρώτοι που κατέκτησε μέσα στο 2022 η Aston Martin.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!