ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική την Πέμπτη

Κώστας Μπιτσικώκος
ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική την Πέμπτη
Τμήμα της Αττικής Οδού, από την Λ. Κύμης έως την Λ. Φυλής, θα αποτελέσει μέρος της διαδρομής του 2ου ΕΤΑΠ του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη 28 Απριλίου στην Αττική λόγω της διεξαγωγής του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Μάλιστα ένα τμήμα της Αττικής Οδού θα αποτελέσει μέρος της διαδρομής. Στον αγώνα συμμετέχουν 20 ομάδες με 139 ποδηλάτες, με τον τερματισμό του διεθνούς αγώνα να γίνεται την 1η Μαΐου στα Ιωάννινα.

Η εκκίνηση του 2ου ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μμ από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (Μαρούσι), ενώ σημείο τερματισμού της διαδρομής μήκους 165 χλμ. αποτελεί το λιμάνι της Ιτέας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό

Οι αθλητές θα κινηθούν στην Αττική Οδό κατά το ημίωρο 12:00μμ – 12:30μμ, από την είσοδο της Λεωφόρου Κύμης, στο ρεύμα προς Ελευσίνα έως και την έξοδο της Λεωφόρου Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια.
Ως εκ τούτου, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ 12:00μμ – 12:40μμ. Αναλυτικά, η Τροχαία Αττικής Οδού σε συνεργασία και σε συντονισμό με την Αττική Οδό, αύριο, θα πραγματοποιήσει:

• Από τις 12:00μμ, μετά από την είσοδο του Α/Κ της Λ. Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα, ανάσχεση / βραδυπορία και στις 3 λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να κρατείται η κυκλοφορία των χρηστών σε χαμηλή ταχύτητα, όπισθεν και σε απόσταση ασφαλείας από την πομπή. Αυτή η ανάσχεση / βραδυπορία θα διαρκέσει μέχρι τις 12:30μμ, οπότε και ως ανωτέρω θα εξέλθει πλήρως η πομπή από τον Α/Κ της Λ. Φυλής.

• Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο των εισόδων στο ρεύμα προς Ελευσίνα των κόμβων, Λ. Κηφισίας, Λ. Κύμης, Λ. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λ. Δημοκρατίας.

• Κατά το ίδιο διάστημα (12:00μμ – 12:30μμ), κλείσιμο στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια.

• Μετά από την έξοδο της πομπής στις 12:30μμ και τουλάχιστον για 10 επιπλέον λεπτά, δηλαδή μέχρι τις 12:40μμ, κλείσιμο της εξόδου της Λ. Φυλής με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια και στα δύο ρεύματα (προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα), προκειμένου να απελευθερωθεί και αυτή η έξοδος όταν θα έχει απομακρυνθεί επαρκώς η πομπή.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές των Δήμων Αμαρουσίου-Ηρακλείου-Αχαρνών-Φυλής, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, λόγω διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022.

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Φυλή

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία, την Πέμπτη 28.04.2022 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις κατωτέρω οδούς, περιοχής Δήμων Αμαρουσίου-Ηρακλείου-Αχαρνών-Φυλής, ως εξής:

Σταδιακή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων (εξαιρουμένων των οχημάτων Άμεσης Ανάγκης και των συνοδευτικών οχημάτων των διοργανωτών) από ώρα 11:30 έως πέρατος του αγώνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

Της Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών και

Της Ε.Ο. Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όριά με τη Δ.Α. Βοιωτίας.

Κατά την ανωτέρω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.

Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από ώρα 12:00 έως πέρατος του αγώνα.

Σταδιακή και ολιγόλεπτη επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού από το ύψος της εισόδου (-12- Λ. Πεντέλης) έως την έξοδο (-6- Λ. Φυλής), ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από ώρα 12:00΄ (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως 12:30΄ (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!