Κάρτα καυσίμων Fuel Pass: Καθυστερήσεις για την υποβολή αίτησης

Κώστας Μπιτσικώκος
Κάρτα καυσίμων Fuel Pass: Καθυστερήσεις για την υποβολή αίτησης
Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται το πρωί της Τετάρτης στην πλατφόρμα Fuel Pass, λόγω του μεγάλου αριθμού όσων επιχειρούν να καταθέσουν αίτηση.

Καθυστερήσεις που ξεπερνούν ακόμη και την μία ώρα, συναντούν όσοι επιχειρούν το πρωί της Τετάρτης 27 Απριλίου να υποβάλλουν αίτηση για επιδότηση καυσίμων στην πλατφόρμα Fuel Pass. Το γεγονός οφείλεται στο ότι επιτρέπεται η κατάθεση αίτησης από φυσικά πρόσωπα των οποίων το ΑΦΜ όχι μόνο τελειώνει σερ 2 και 3 - όπως ήταν προγραμματισμένο - αλλά επίσης σε 0,1, 4 και 5.

Όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα βλέπουν στη συνέχεια το μήνυμα «504 – Gateway time-out».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, μέχρι το βράδυ της Τρίτης 26 Απριλίου είχαν κατατεθεί περισσότερες από 140.000 αιτήσεις για επιδότηση καυσίμων. Η επιδότηση ανέρχεται σε 40 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα και 30 ευρώ για τις μοτοσικλέτες (50 και 35 ευρώ αντίστοιχα, για όσους διαμένουν σε νησί).

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα, είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου. H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Μάθετε τα πάντα για την εφαρμογή Fuel Pass εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!