Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν μαχόμαστε για το πρωτάθλημα»

Formula 1, Χάμιλτον: «Δεν μαχόμαστε για το πρωτάθλημα»
Έπειτα από ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση, ο Βρετανός πολυπρωταθλητής της F1 δεν είχε λόγια να περιγράψει την κατάσταση της ομάδας του στη φετινή χρονιά.

Η έως τώρα εμφάνιση της Mercedes-AMG στον τέταρτο αγώνα της Formula 1 στο 2022 είναι άκρως απογοητευτική. Στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οδηγοί της δεν κατάφεραν να φέρουν σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά τους στο Q2 και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, δεν πέρασε μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας στο Q3.

Ο Τζορτζ Ράσελ κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση στον Αγώνα Σπριντ, όμως ο Λιούις Χάιμλτον ήταν ακόμα πιο πίσω, μόλις 14ος. Μετά από την άσχημη αυτή εμφάνιση, ο Βρετανός ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευμένος με την τωρινή κατάσταση της ομάδας του.

«Μένουμε ενωμένοι ως ομάδα και προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο σε όλους. Αυτή είναι η κατάσταση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι, όλοι όμως έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύουν όσο πιο σκληρά μπορούν. Προφανώς και φέτος δεν μαχόμαστε για το πρωτάθλημα, αλλά για να κατανοήσουμε το μονοθέσιό μας και να βελτιωθούμε στη χρονιά. Μόνο σε αυτό ελπίζουμε πλέον», ήταν τα λόγια του Βρετανού.

Λιούις Χάμιλτον

Όταν ο 37χρονος οδηγός της Mercedes ρωτήθηκε τι θα του μείνει από τον Aγώνα Σπριντ, ανέφερε: «Πήραμε δεδομένα. Στο παρασκήνιο γίνεται αρκετή δουλειά, αλλά η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Δεν κάναμε καλή δουλειά φέτος, αλλά όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά να αντιστρέψουν την κατάσταση. Αλλά μαζέψαμε πολύτιμα δεδομένα, κάτι είναι κι αυτό».

Μετά το τέλος του Αγώνα Σπριντ, ο Χάμιλτον βρίσκεται πλέον 50 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ στη βαθμολογία οδηγών, ενώ η Mercedes έχασε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή του Πάσχα. Συντονιστείτε από τις 15:40 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε στο κλίμα του αγώνα.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!