WRC, Ράλλυ Κροατίας: Το Hyundai του Σόλμπεργκ παραδόθηκε στις φλόγες (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Κροατίας: Το Hyundai του Σόλμπεργκ παραδόθηκε στις φλόγες (vid)
Ο Σουηδός οδηγός είχε έξοδο στην πρώτη ειδική διαδρομή του σκέλους του Σαββάτου, με καταστροφικές συνέπειες.

Με το αριστερό ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Κροατίας ο Όλιβερ Σόλμπεργκ, καθώς είχε μία έξοδο που οδήγησε σε φωτιά η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αγωνιστικό του i20 Rally1.

Ο Σουηδός ήταν στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τις οκτώ ειδικές διαδρομές της Παρασκευής και καθοδόν για ένα θετικό αποτέλεσμα στον τρίτο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Όλιβερ Σόλμπεργκ

Ωστόσο, στην εναρκτήρια διαδρομή του Σαββάτου, το πρώτο πέρασμα από τη μήκους 23.76 χιλιομέτρων Κοστάνιεβατς-Πετρούς, ήρθε η καταστροφή. Σε μία γρήγορη αριστερή καμπή με μικρό άλμα, όπου η κακοκαιρία είχε φέρει γλιστερή λάσπη στην άσφαλτο, έχασε τον έλεγχο του Κορεάτικου αγωνιστικού.

Αυτό βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε με το πίσω μέρος στα δέντρα. Ευτυχώς ο Σόλμπεργκ και ο συνοδηγός του, Έλιοτ Ένμοντσον, απέφυγαν τον τραυματισμό. Ωστόσο, η καυτή εξάτμιση προκάλεσε φωτιά στο θαμνώδες σημείο που ακινητοποιήθηκε το Hyundai του, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Η φωτιά σβήστηκε προτού επεκταθεί σε όλο το αυτοκίνητο αλλά η ζημιά ήταν ήδη τόσο εκτεταμένη που το Ράλλυ Κροατίας πρέπει να έχει τελειώσει για τον Σουηδό.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Oliver Solberg/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!