MotoGP Πορτογαλίας: Ο Ολιβέιρα ξεκίνησε το κρεσέντο του στο βρεγμένο FP3

MotoGP Πορτογαλίας: Ο Ολιβέιρα ξεκίνησε το κρεσέντο του στο βρεγμένο FP3
O Μιγκέλ Ολιβέρια ήταν ο πρωταγωνιστής στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών υπό βροχή στο Πορτιμάο, με τις θέσεις των γκρουπ για τις κατατακτήριες να οριστικοποιούνται.

Το πρωινό σκέλος του Grand Prix Πορτογαλίας αποδείχτηκε καθοριστικό για την εξέλιξη του αγωνιστικού τριημέρου. Η βροχή συνεχίστηκε, όμως για ένα διάστημα 15 λεπτών, η κατάσταση της πίστας ήταν αρκετά καλή ώστε πολλοί αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα της KTM το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με το 1:50,552 έγραψε τον ταχύτερο χρόνο έως τώρα στο τριήμερο. Πίσω του βρέθηκε ο Ζοάν Μιρ της Suzuki, που έχει βρει εξαιρετικό ρυθμό σε βρόχινες συνθήκες. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha χρειαζόταν έναν δυνατό χρόνο και τα κατάφερε με την 3η θέση στα συνολικά αποτελέσματα.

Δεν πρόλαβαν όμως όλοι να βελτιώσουν όλοι τους χρόνους τους. Ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati θα δοκιμάσει την τύχη του από το Q1 και μαζί του θα έχει τους Χόρχε Μαρτίν, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ενέα Μπαστιανίνι και τον Άλεξ Ρινς της Suzuki.

Η δράση στην πίστα του Πορτιμάο συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου με ομάδες και αναβάτες να είναι έτοιμοι για μία πολύ σημαντική διαδικασία. Η βροχή συνέχισε να πρωταγωνιστεί, όμως οι συνθήκες ήταν παραπλήσιες του FP1 και υπήρχε ελπίδα πως θα δούμε τους χρόνους να πέφτουν.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Μίλερ που στα πρώτα 10 λεπτά της διαδικασίας ήταν ο πρώτος που κατάφερε να κατεβάσει το προσωπικό του ταχύτερο πέρασμα. Αυτό έγινε αντιληπτό από πολλές ομάδες και έστειλαν τους αναβάτες τους να πιέσουν.

Μία πολύ τρομακτική στιγμή είχε ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός στην έξοδο της ανηφορικής στροφής 8, είχε ένα άσχημο highside και προσγειώθηκε με το κεφάλι στην πίστα. Ευτυχώς για τον ίδιο δεν τραυματίστηκε και επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του.

Ο Κουαρταραρό που ήθελε ένα δυνατό αποτέλεσμα, κατάφερε με μία σειρά από γρήγορα περάσματα να ανέβει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ταχύτατος ήταν και ο τοπικός ήρωας, Μιγκέλ Ολιβέρια που έσπασε τα χρονόμετρα και σημείωσε το 1:50,552 και ανέβηκε στην 1η θέση. Όμως είχε έντονο ανταγωνισμό από τους Μιρ και Κουαρταραρό, που υπολείπονταν κατά 0,049 δευτ. και 0,054 δευτ. αντίστοιχα.

Με περίπου 20 λεπτά να απομένουν στη διαδικασία είδαμε τη βροχή να εντείνεται και το παράθυρο που είχαν οι αναβάτες είχε πλέον κλείσει. Την τελευταία στιγμή αυτός που κατάφερε να μπει στην πολυπόθητη 10άδα ήταν ο Αλέις Εσπαργκαρό, και πέταξε εκτός του teammate του, Βινιάλες. Επιπλέον ο Μπραντ Μπίντερ κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 4η θέση φέρνοντας και τη δεύτερη KTM σε θέση Q2. Η βροχή έφερε και πτώσεις, με τα αδέρφια Μπίντερ, τον Μπετζέκι και τον Γκάρντνερ να γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως είναι να επιστρέφεις με σκούτερ στο γκαράζ σου.

Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, κανένας άλλος δεν μπόρεσε να βελτιώσει, με τη λίστα των αναβατών που θα δώσουν τη μάχη σε Q1 και Q2 αργότερα μέσα στην ημέρα να οριστικοποιείται.

Ακολουθεί το FP4 στις 15:30 για το Grand Prix Πορτογαλίας. Μην χάσετε το LIVE του gMotion By Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές στις 15:50.

Συνδυασμένα Αποτελέσματα Ελεύθερων Δοκιμών

GP Πορτογαλίας MotoGP FP3

Φωτογραφίες: KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!