Formula 1: «Βίοι αντίθετοι» για Λεκλέρ και Σάινθ στη Ferrari

Formula 1: «Βίοι αντίθετοι» για Λεκλέρ και Σάινθ στη Ferrari
Δεύτερη θέση για τον Μονεγάσκο στις κατατακτήριες του Grand Prix της F1 στην Ίμολα, νέο λάθος και μόλις 10η για τον Ισπανό.

Για δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο, μετά από εκείνο της Μελβούρνης όπου εγκατέλειψε μόλις στο 2ο γύρο του Grand Prix από έξοδο, ο Κάρλος Σάινθ υπέπεσε σε ένα σημαντικό λάθος. Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Scuderia Ferrari για την επέκταση της συνεργασίας τους για τις σεζόν 2023 και 2024, ο Ισπανός οδηγός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του.

Κατά τη διάρκεια του Q2 – και ενώ είχε σημειώσει το δεύτερο καλύτερο χρόνο μέχρι εκείνο το σημείο – ο Σάινθ πάτησε άγαρμπα πάνω στα κερμπ, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Η F1-75 κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο, κάτι που σήμανε αυτόματα ότι ο Ισπανός δεν χρονομετρήθηκε στο Q3 και θα εκκινήσει στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου από τη 10η θέση.

«Είναι ενοχλητικό αυτό που συνέβη. Ίσως παίζει ρόλο το ότι είχε αρχίσει να βρέχει, ίσως τα ελαστικά είχαν ανεβάσει πολύ υψηλή θερμοκρασία μετά από δύο γύρους στους οποίους πίεσα. Πρέπει να καταλάβω τι συνέβη, γιατί δεν θεωρώ ότι πήρα υψηλό ρίσκο με τον τρόπο που οδηγούσα», δήλωσε ο Σάινθ εμφανώς προβληματισμένος από την έξοδο που είχε μπροστά στους τιφόζι της Ferrari.

«Δεν ήταν ένας γύρος στον οποίο οδηγούσα στο όριο. Δυστυχώς για κάποιο λόγο έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου. Σίγουρα οι συνθήκες στην πίστα ήταν δύσκολες, όμως αυτό που συνέβη δεν είναι το ιδανικό», προσέθεσε ο Ισπανός που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, με 33 βαθμούς έναντι 71 του πρωτοπόρου Σαρλ Λεκλέρ.

Το gMotion by Gazzetta δεν θα πατήσει φρένο τη Μεγάλη Εβδομάδα και απομένουν άλλα δύο LIVE από τον μαγικό κόσμο της Formula 1:

- Το Μ. Σάββατο στις 17:00 για τον αγώνα Sprint
- Την Κυριακή του Πάσχα στις 15:30 για τον αγώνα της Ίμολα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!