Formula 1: Η Ferrari ανανέωσε το συμβόλαιο του Σάινθ

Formula 1: Η Ferrari ανανέωσε το συμβόλαιο του Σάινθ
Μετά από μερικούς μήνες διαπραγματεύσεων η ιταλική ομάδα της F1 και ο Ισπανός οδηγός κατέληξαν σε συμφωνία.

Παρουσιαζόταν εδώ και καιρό ως σχεδόν τετελεσμένο και παρότι καθυστέρησε η οριστικοποίηση της συμφωνίας, Ferrari και Κάρλος Σάινθ ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους στο μαγικό κόσμο της Formula 1!

O Ισπανός που εντυπωσίασε πέρυσι στο ντεμπούτο του στα κόκκινα, υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου του και θα είναι «κάτοικος Μαρανέλο» έως και τη σεζόν του 2024.

Κάρλος Σάινθ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα τη συνεργασία μου με τη Scuderia Ferrari. Πάντα έλεγα πως δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα στη Formula 1 για να αγωνίζεσαι με τα χρώματά της και μετά από μία χρονιά μαζί τους, επιβεβαιώνω πως το να φοράω την αγωνιστική φόρμα και να εκπροσωπώ αυτή την ομάδα είναι ξεχωριστό και ασύγκριτο. Η πρώτη μου σεζόν στο Μαρανέλο ήταν καλή και εποικοδομητική, με όλη την ομάδα να εξελίσσεται. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς είναι ορατό φέτος. Νιώθω ενδυναμωμένος από αυτή τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και ανυπομονώ να μπω ξανά στο μονοθέσιο, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τη Ferrari και να δώσω στους οπαδούς μας λόγους για να πανηγυρίζουν. Η F1-75 αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστική, πράγμα που μου επιτρέπει να κυνηγάω τους στόχους μου στην πίστα, ξεκινώντας από τη διεκδίκηση της πρώτης μου νίκης», είπε ο Σάινθ.

O 27χρονος μετράει οκτώ παρουσίες στο βάθρο, οι έξι εκ των οποίων ήρθαν στους 25 αγώνες που έχει τρέξει με τα χρώματα της Scuderia. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, δύο ψηλότερα από τον teammate του, Σαρλ Λεκλέρκ. Η συνολική του συγκομιδή ήταν στους 164.5 βαθμούς.

«Έχω πει πολλές φορές πως πιστεύω ότι έχουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο στη Formula 1 και με κάθε αγώνα που περνούσε, έμοιαζε ως φυσικό βήμα η επέκταση του συμβολαίου του Κάρλος. Μία κίνηση που εξασφαλίζει σταθερότητα. Στην έως τώρα παρουσία του στη ομάδα, έχει αποδείξει πως έχει το ταλέντο που πιστεύαμε πως είχε, έχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο κάθε ευκαιρία. Εκτός μονοθεσίου, είναι δουλευταράς και δίνει έμφαση και στη μικρότερη λεπτομέρεια, πράγμα που έχει βοηθήσει όλη την ομάδα να εξελιχθεί. Μαζί μπορούμε να στοχεύουμε σε φιλόδοξους στόχους και είμαι σίγουρος πως μαζί με τον Σαρλ, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του θρύλου της Ferrari», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Ματία Μπινότο.

Έτσι, η Ferrari θα έχει σταθερό οδηγικό δίδυμο έως και το 2024, όταν θα λήγουν τα συμβόλαια και των δύο οδηγών της. Όλα αυτά, ενώ η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέπτεται την "έδρα" της Scuderia αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη θρυλική πίστα της Ίμολα να φιλοξενεί το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια.

Ματία Μπινότο

Το gMotion δεν θα πατήσει φρένο τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα έχουμε τρία LIVE από τον μαγικό κόσμο της Formula 1:
- Τη Μ. Παρασκευή στις 17.30 για τις κατατακτήριες δοκιμές
- Το Μ. Σάββατο στις 17.00 για τον αγώνα Sprint
- Την Κυριακή του Πάσχα στις 15.30 για τον αγώνα της Ίμολα

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!