Formula 1, Μαϊάμι: Απορρίφθηκε η προσφυγή των κατοίκων, κανονικά θα γίνει ο αγώνας

Formula 1, Μαϊάμι: Απορρίφθηκε η προσφυγή των κατοίκων, κανονικά θα γίνει ο αγώνας
Η προσπάθεια των κατοίκων του Μαϊάμι να σταματήσουν το grand prix της F1 δεν καρποφόρησε.

Πριν από λίγο καιρό, οι κάτοικοι της περιοχής του Μαϊάμι που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας της Formula 1 το τριήμερο 6-8 Μαΐου έκαναν προσφυγή σε τοπικό δικαστήριο ζητώντας να μη διεξαχθεί λόγω του θορύβου από τα μονοθέσια. Η προσφυγή αυτή, ωστόσο, απορρίφθηκε από το δικαστήριο και έτσι αφαιρέθηκε και το τελευταίο εμπόδιο για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Δικαστής σε αυτήν την υπόθεση, Άλαν Φάιν, που απέρριψε την προσφυγή, έδωσε δύο βασικούς λόγους -μεταξύ άλλων- στο σκεπτικό της απόφασής του: «Αν και η ενόχληση μπορεί να φαίνεται άδικη για τους ενάγοντες (σ.σ. τους κατοίκους), διαπιστώνω ότι οποιαδήποτε πιθανή βλάβη μπορεί να αποφευχθεί. Σε συνδυασμό με αυτό, τα στοιχεία που έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής σχετικά με την πιθανή απώλεια ακοής είναι, κατά την άποψή μου, απλώς εικασίες. Δεν βασίζονται σε καμία τρέχουσα πληροφορία σχετικά με το θόρυβο της Formula 1 και η πιο πρόσφατη ένορκη κατάθεση δεν λαμβάνει υπόψη τον νότιο τοίχο (σ.σ. ένα ηχοπέτασμα που έχει ανεγερθεί ήδη στην πίστα). Ο άλλος εξίσου σημαντικός λόγος είναι η καθυστέρηση της άσκησης αυτής της αγωγής για ασφαλιστικά μέτρα (σ.σ. Η αγωγή κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου). Δεν με πείθει νομικά η αναμονή για την υποβολή αίτησης μέχρι να εκδοθεί η άδεια ειδικών εκδηλώσεων».

miami

Ο Δικαστής ωστόσο άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ακροαματική διαδικασία μετά τον αγώνα, αφού θα έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για την πιθανή ηχορύπανση. Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου θα γίνεται καταμέτρηση της στάθμης του θορύβου σε διάφορα σημεία της πίστας από τους ανθρώπους του σταδίου των Miami Dolphins, που βρίσκεται μέσα στη διαδρομή. Ο Δικαστής ζήτησε ένα από τα σημεία αυτά να βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!