Formula 1, Μαϊάμι: Οι κάτοικοι προσπαθούν να ακυρώσουν τον αγώνα

Formula 1, Μαϊάμι: Οι κάτοικοι προσπαθούν να ακυρώσουν τον αγώνα
Λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα της F1 στην Πολιτεία της Φλόριντα, οι κάτοικοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην προσπάθεια «βάλουν φρένο» στο αγωνιστικό τριήμερο.

Στις 6-8 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix Μαϊάμι στην ιστορία της Formula 1. H πίστα έχει σχεδιαστεί γύρω από το στάδιο των Miami Dolphins που αγωνίζονται στο NFL και αναμένεται να υποδεχθεί τις επόμενες εβδομάδες το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη.

Όμως τα εμπόδια για τον αγώνα συνεχίζονται δίχως τελειωμό, Αρκετοί κάτοικοι της Φλόριντα είχαν εναντιωθεί στη διεξαγωγή του αγώνα πριν οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή του, λόγω του «μολυσματικού θορύβου» που προκαλούν τα μονοθέσια της Formula 1. Όλες τους οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό, όμως λίγες εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα στη νέα πίστα, ρίχνουν την τελευταία τους ζαριά.

Όπως αναφέρει η Miami Herald, οι κάτοικοι του Μαϊάμι Γκάρντενς, της περιοχής όπου φιλοξενείται το Grand Prix, κινούνται ξανά δικαστικά έναντι του αγώνα. Υποστηρίζουν πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο αγώνας της Formula 1 να «προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και σωματική βλάβη στους κατοίκους του Μαϊάμι Γκάρντενς». Επιπλέον, πως ήχοι της τάξης των 97 ντεσιμπέλ, σε μία απόσταση 4 χιλιομέτρων μπορεί να έχουν ανάλογη επίδραση του ήχου από ένα ηλεκτρικό πριόνι.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, όμως όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα της, υπάρχει εκνευρισμός στο δικαστικό συμβούλιο επειδή πρέπει να βγει άμεσα η απόφαση που θα κρίνει την τύχη του Grand Prix. Συγκεκριμένα ο Δικαστής Άλαν Φάιν εξηγεί τη θέση του δικαστηρίου: «Αρκετά δικαστήρια έχουν αρνηθεί να πάρουν θέση για ζητήματα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν. Δεν θα έπρεπε να περιμένω δηλαδή να δω αν οι ιθύνοντες της πόλης δώσουν ειδική άδεια διεξαγωγής του event; Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη θέση και η κατάσταση αυτή είναι άβολη για το δικαστήριο».

Το Grand Prix του Μαϊάμι είναι ο πρώτος εκ των δύο αγώνων που θα πραγματοποιηθούν επί αμερικανικού εδάφους. Μάλιστα από το 2023 θα προστεθεί ακόμη ένας αγώνας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!