Η θρυλική Bentley T-Series ζωντανεύει ξανά

Κώστας Παστρίμας
Η θρυλική Bentley T-Series ζωντανεύει ξανά
Βρέθηκε η πρώτη Bentley T-Series και η εταιρεία ξεκίνησε την αποκατάστασή της για να ενταχθεί στη Συλλογή Heritage.

Το 2016 οι άνθρωποι της Bentley βρήκαν αποθηκευμένο το παλαιότερο μοντέλο T-Series το οποίο είχε μείνει εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 15 χρόνια. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι της εταιρείας ανάθεσαν σε μαθητευόμενους μηχανικούς να ξεκινήσουν την ανακατασκευή του μοντέλου ξεκινώντας με την αφαίρεση της επένδυσης και την ανανέωση του Body-in-White.

Μετά τις αρχικές προετοιμασίες, οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, καθώς το λανσάρισμα της καινούριας γκάμας και οι μελλοντικές δραστηριότητες ηλεκτροκίνησης έγιναν προτεραιότητα. Η ανάπτυξη ωστόσο της Heritage Collection τα τελευταία χρόνια, έβαλε το αυτοκίνητο πάλι σε πορεία επιστροφής. Στόχος των μηχανικών της Bentley είναι το αυτοκίνητο να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και να τοποθετηθεί στην Συλλογή Heritage της Bentley.

Bentley

Ο V8 των 6,2 λίτρων μπήκε σε λειτουργία για τελευταία φορά 15 χρόνια πριν και ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν αποδειχθεί ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά την παρατεταμένη αδράνειά τους. Το σύνολο σχεδιάστηκε αρχικά για την S2 του 1959 με απόδοση 225 ίππους που τότε ήταν το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής με 1,2 κιλά/ίππο. Αυτός έμελλε άλλωστε να γίνει και ο βασικός κινητήρας της Bentley για τα επόμενα 50 χρόνια.

Bentley

Η παλαιότερη T-Series ολοκλήρωσε την παραγωγή στις 28 Σεπτεμβρίου 1965. Στην πρώτη του μορφή διέθετε Shell Grey εξωτερική βαφή και μπλε δερμάτινο εσωτερικό. Το μοντέλο ανακοινώθηκε αρχικά και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 5 Οκτωβρίου 1965 και διέφερε σημαντικά από τον προκάτοχό της, την S-Type. Συγκεκριμένα, η T-Series ήταν η πρώτη Bentley που χρησιμοποίησε μια ενιαία μέθοδο κατασκευής, χρησιμοποιώντας ένα αυτοφερόμενο αμάξωμα (monocoque chassis) αντί της τεχνικής ξεχωριστού πλαισίου και αμαξώματος που χρησιμοποιούνταν σε κάθε Bentley πριν από αυτήν. Σε κάθε τροχό συναντούσαμε δισκόφρενα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είχε την τεχνολογία Hydramatic.

Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το 2023 και το αυτοκίνητο θα ενταχθεί στη Συλλογή Heritage της Bentley.

Bentley

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!