Formula 1, Ίμολα: Δεν αλλάζει πάτωμα η Ferrari

Formula 1, Ίμολα: Δεν αλλάζει πάτωμα η Ferrari
Η Scuderia Ferrari έχει έτοιμο νέο πάτωμα για την F1-75 αλλά δεν θα το φέρει στην Ίμολα.

Η Scuderia Ferrari έχει ξεκινήσει δυναμικά το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 αλλά δεν σηκώνει το πόδι από το γκάζι. Η εξέλιξη είναι συνεχής, άλλωστε αυτός θα είναι ένας καθοριστικό παράγοντας φέτος αφού στην χρονιά των μεγάλων αλλαγών, η σχετική καμπύλη αναμένεται να είναι διαφορετική από τις προηγούμενες σεζόν.

Ήταν γνωστό πως τόσο οι Ιταλοί όσο και άλλες ομάδες, θα επέλεγαν να μη φέρουν μεγάλα πακέτα αναβαθμίσεων στο προσεχές Grand Prix, αυτό της Εμίλια-Ρομάνια, που διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα στην πίστα της Ίμολα. Κι αυτό διότι εκεί θα έχουμε για πρώτη φορά φέτος αγωνιστικό τριήμερο με αγώνα Sprint. Πράγμα που συνεπάγεται δύο μόνο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, άρα και λιγότερο χρόνο αξιολόγησης νέων μερών.

Σαρλ Λεκλέρ

Ειδικά η Scuderia, σκόπευε να φέρει νέο πάτωμα, με το οποίο ήλπιζε να λύσει το πρόβλημα του “Porpoising. Όμως όπως τονίζει η ιταλική βερσιόν του motorsport.com, δε θα το κάνει. Το ρόλο του σε αυτό παίζει και το δελτίο καιρού, που ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται άστατος και βροχερός.

Έτσι, το νέο πάτωμα, καθώς και η αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος, θα κάνουν ντεμπούτο στον επόμενο αγώνα, το Grand Prix του Μαϊάμι, που διεξάγεται 8 Μαΐου, στην πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σαρλ Λεκλέρ

Όλα αυτά ενώ η Ferrari απολαμβάνει προβάδισμα 39 πόντων από τη Mercedes στην κατάταξη των κατασκευαστών ενώ ο οδηγός της, Σαρλ Λεκλέρ, είναι 34 πόντους μπροστά από τον δεύτερο, Τζορτζ Ράσελ.

Το gMotion δεν θα πατήσει φρένο τη Μεγάλη Εβδομάδα και θα έχουμε τρία LIVE από τον μαγικό κόσμο της Formula 1:
- Τη Μ. Παρασεκυή στις 17.30 για τις κατατακτήριες δοκιμές
- Το Μ. Σάββατο στις 17.00 για τον αγώνα Sprint
- Την Κυριακή του Πάσχα στις 15.30 για τον αγώνα της Ίμολα

Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!