Formula 1: Ο Λεκλέρ φοβάται τις αναβαθμίσεις της Red Bull

Formula 1: Ο Λεκλέρ φοβάται τις αναβαθμίσεις της Red Bull
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη φετινή σεζόν της F1, ανησυχεί πως η Red Bull μπορεί να κερδίσει έδαφος με τις αναβαθμίσεις που θα φέρει στους επόμενους αγώνες.

Το ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική σεζόν είναι ονειρικό για τη Scuderia Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος έχει κερδίσει δύο εκ των τριών αγώνων που έχουν διεξαχθεί έως τώρα και ως αποτέλεσμα έχει χτίσει ένα σοβαρό προβάδισμα 34 βαθμών έναντι του δεύτερου στη βαθμολογία, Τζορτζ Ράσελ.

Στο... παιχνίδι των αναβαθμίσεων ο Λεκλέρ δεν θέλει να δει τη Ferrari να χάνει το αγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή εντός πίστας. Στο περιθώριο του Grand Prix Αυστραλίας, ο Μονεγάσκος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της F1-75.

«Γνωρίζω πως έχω ένα μονοθέσιο-νικητή. Ξέρω πως δεν χρειάζεται να υπερβάλλω, να κάνω ακραίες κινήσεις για να κερδίσω μία ή δύο θέσεις. Θα είναι όμως πολύ δύσκολη η μάχη των αναβαθμίσεων. Πρέπει να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την εξέλιξη με τη Red Bull στη φετινή μάχη για το πρωτάθλημα. Είμαι αισιόδοξος όμως γιατί έχουμε τα ίδια άτομα που σχεδίασαν το φετινό μας μονοθέσιο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μείνουμε πίσω σε εξέλιξη, διότι μέχρι στιγμής έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Όλοι στο Μαρανέλο έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα φέρουμε αναβαθμίσεις στους επόμενους αγώνες και γι’αυτό είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε σε εμάς», ήταν τα λόγια του Λεκλέρ».

Σαρλ Λεκλέρ

Όσο προχωράμε στη σεζόν, οι ομάδες της Formula 1 θα φέρνουν αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά τους, ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει στα εργοστάσια από την ημέρα παρουσίασης, σε συνδυασμό με τα δεδομένα που έχουν συλλέξει σε χειμερινές δοκιμές και στους τρεις πρώτους αγώνες.

Η Red Bull Racing έχει επιβεβαιώσει πως ετοιμάζει ένα πακέτο αναβαθμίσεων για τον επόμενο αγώνα της Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Ίμολα. Στόχος της αυστριακής ομάδας είναι να μειώσει το συνολικό βάρος της RB18, ώστε η απόδοσή της να φτάσει αυτή της F1-75. Στο τέταρτο αγωνιστικό τριήμερο του 2022 θα δούμε για πρώτη φορά φέτος Αγώνα Sprint.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!