Ferrari 296 GTS: Απόλαυση στα άκρα δίχως... ενοχές (vid)

Ferrari 296 GTS: Απόλαυση στα άκρα δίχως... ενοχές (vid)
H Ferrari παρουσίασε το νέο της plug-in υβριδικό spider μοντέλο, το οποίο διαθέτει όλες τις αρετές που συνοδεύουν ένα supercar της ιταλικής φίρμας.

Με την κλασική και διαχρονική ιταλική φινέτσα και το κύρος μιας ιστορικής μάρκας να τη συνοδεύει, η νέα plug-in hybrid Ferrari 296 GTS αποκαλύφθηκε με κάθε επισημότητα. Το supercar των Ιταλών είναι η spider έκδοση της 296 GTB, με τη διάρκεια ανοίγματος και κλεισίματος της οροφής να είναι στα 14 δευτερόλεπτα. Χρειάζεται μόνο το πάτημα ενός κουμπιού ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, όμως πρέπει να πραγματοποιείται σε ταχύτητες έως 45 χλμ/ώρα.

Στην καρδιά της νέας Ferrari 296 GTS βρίσκεται ο 3.0 V6 κινητήρας εσωτερικής καύσης, που αποδίδει 663 ίππους. Όπως όμως στην GTB έκδοση, έτσι και στην spider, το μοντέλο διαθέτει κι ένα υβριδικό σύστημα που αυξάνει τη συνδυαστική ισχύ στους 830 ίππους, ενώ η ροπή αγγίζει τα 740 Nm. Μάλιστα, χάρη στην μπαταρία 7,45 kWh, μπορεί να κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια για 25 χιλιόμετρα. Η αλλαγή των σχέσεων γίνεται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το οποίο συναντάμε επίσης στις SF90 Stradale, SF90 Spider, Ferrari Roma και Roma Portofino.

Ferrari 296 GTS

Από πλευράς επιδόσεων, η 296 GTS πραγματοποιεί την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα, μαζί με τη βοήθεια του υβριδικού συστήματος. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για τη διαδικασία 0-200 χλμ/ώρα είναι μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνατότητες της 296 GTS με το υβριδικό σύστημα και μόνο, θα δει την μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 135 χλμ/ώρα.

Ferrari 296 GTS

Όντας ένα spider μοντέλο, η GTS ζυγίζει - όπως είναι λογικό - περισσότερο από την GTB έκδοση. Αυτό συμβαίνει διότι πρέπει να ενισχυθεί το αμάξωμα του supercar, ενώ παράλληλα πρέπει να διατηρηθεί η ακαμψία του. Στην κορυφαία έκδοση Assetto Fiorano, με ειδικά σχεδιασμένα αεροδυναμικά βοηθήματα, το συνολικό βάρος αγγίζει τα 1.540 κιλά, πράγμα που κάνει τη 296 GTS 70 κιλά βαρύτερη σε σύγκριση με την κουπέ έκδοση.

Η 296 GTS δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Ferrari που θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2022. Τους επόμενους μήνες, αναμένεται να αποκαλυφθεί το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

Ferrari 296 GTS

Δείτε το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο με την εντυπωσιακή Ferrari 296 GTS.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!