Ferrari Purosangue: Οι Ιταλοί θέλουν «νίκη» και στα SUV

Ferrari Purosangue: Οι Ιταλοί θέλουν «νίκη» και στα SUV
Η Ferrari συνδυάζει την 75η επέτειο από την έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων με το λανσάρισμα του πρώτου της SUV.

Έναν μήνα μετά τη διαρροή φωτογραφιών της Purosangue μέσα από το εργοστάσιο της Ferrari, η ιταλική μάρκα έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη εικόνα του SUV επιδόσεων. Η Purosangue (σημαίνει «καθαρόαιμο» στα ιταλικά) έρχεται σε μία πολύ καλή περίοδο για την Ferrari.

Αφενός είναι… νωπές οι δάφνες από την επιτυχία της Scuderia στο Grand Prix του Μπαχρέιν και αφετέρου φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την έναρξη παραγωγής της πρώτης Ferrari, της 125 S το 1947. «Μία νέα και πολύ διαφορετική Ferrari έρχεται. Ένα αυτοκίνητο του οποίου η καταγωγή εντοπίζεται στην 75χρονη ιστορία καινοτομίας, εξέλιξης και επιδόσεων χωρίς συμβιβασμούς. Αναμείνατε ένα αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα. Και θα αποκαλυφθεί αργότερα φέτος», αναφέρεται στο σύντομο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Στο εμπρός μέρος της Purosangue συναντάμε «χωνευτά» φωτιστικά σώματα σε δύο επίπεδα, που χωρίζονται από το… ρύγχος του αυτοκινήτου. Επιπλέον προβολείς υπάρχουν χαμηλότερα στον προφυλακτήρα, που χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές και την μεγάλη εισαγωγή αέρα. Όπως είχαμε δει από τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει, η ουρά της Purosangue φιλοξενεί τέσσερα φωτιστικά σώματα (δύο σε κάθε πλευρά), τα οποία ενώνονται από μία φωτεινή LED λωρίδα. Ο πίσω προφυλακτήρας φιλοξενεί το διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Λεπτομέρειες για τον κινητήρα δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως εικάζεται ότι το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari θα εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα της SF 90 Stradale. Στην περίπτωση του supercar αποτελείται από V8 θερμικό κινητήρα και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 1.000 ίππους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!