Το MINI John Cooper Works επιστρέφει στην «πράσινη κόλαση»

Το MINI John Cooper Works επιστρέφει στην «πράσινη κόλαση»

Το MINI John Cooper Works επιστρέφει στην «πράσινη κόλαση»
Έπειτα από 10 χρόνια απουσίας, το μοντέλο της βρετανικής φίρμας θα κάνει τη μεγάλη επιστροφή στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ, στη θρυλική πίστα του Νόρντσλαϊφ.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος διάσημους και θρυλικούς αγώνες, είτε πρόκειται για μικρής διάρκειας ή αντοχής. Ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς είναι οι 24 Ώρες του Νίρμπουγκρινγκ, με το φετινό αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 26-29 Μαΐου. Εκεί θα κάνει την επιστροφή της η MINI σε συνεργασία με την ιδιωτική ομάδα Bulldog Racing.

Το εγχείρημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 στις εγκαταστάσεις της Bulldog Racing στην περιοχή του Άιφελ της Γερμανίας, κοντά στην πίστα του Νόρντσλαϊφ. Το αυτοκίνητο που επελέγη ώστε να διαγωνιστεί στο θρυλικό αγώνα είναι το John Cooper Works στην κατηγορία SP3T. Στην καρδιά του αγωνιστικού βρίσκεται ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας, που είναι διαθέσιμος επίσης στα MINI John Cooper Works Clubman και John Cooper Works Countryman. Το κινητήριο σύνολο αποδίδει 306 ίππους, 450 Nm ροπής και διαθέτει παράλληλα ένα 8-τάχυτο Streptonic κιβώτιο ταχυτήτων, που προέρχεται από τα αυτοκίνητα παραγωγής. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με ποσοστό εμπλοκής έως 70%.

MINI JCW 24 hours Nurburgring

Όμως δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές, ώστε το μοντέλο να μετατραπεί σε ένα αγωνιστικό. Αρχικά εξελίχθηκε ένα αεροδυναμικό πακέτο ειδικά για το μοντέλο, το οποίο αποτελείται από μία ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ένα πλήρως καλυμμένο κάτω μέρος αμαξώματος, έναν πίσω διαχύτη και εμπρός splitter. Το βάρος του έχει μειωθεί σημαντικά ώστε να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις της κατηγορίας SP3T, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ αυξήθηκε στα 100 λίτρα. Τοποθετήθηκε μία ειδική για το μοντέλο αγωνιστική ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, μονάδα ανύψωσης, σύστημα εξάτμισης με αγωνιστικό καταλυτικό μετατροπέα και γνήσια εξαρτήματα φρένων της σειράς BMW M Performance.

MINI John Cooper Works Nurburgring

Μέχρι τη διεξαγωγή των 24 Ωρών του Νίρμπουργκρινγκ, η MINI μαζί με την Bulldog Racing θα πραγματοποιήσουν την τελική φάση των δοκιμών του αγωνιστικού John Cooper Works στο Νόρντσλαϊφ. Ο Φρίντχελμ Θέλεν, επικεφαλής της ομάδας Bulldog Racing, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι δοκιμές πριν από έναν αγώνα αντοχής όπως αυτός: «Στον 24ωρο αγώνα στο Nürburgring όλα τα εξαρτήματα του οχήματος υπόκεινται σε υψηλή καταπόνηση. Γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Κέντρο Δοκιμών του BMW Group για να δοκιμάζουμε εκεί το John Cooper Works στα όριά του».

MINI John Cooper Works Nurburgring

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο MINI John Cooper Works "Made in Nürburg" αποτίει φόρο τιμής στην αγωνιστική παράδοση της μάρκας MINI, στον κλασικό χρωματικό συνδυασμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων της δεκαετίας του 1960, το κόκκινο και το λευκό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!