Mercedes EQS SUV: Η ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο (vid)

Mercedes EQS SUV: Η ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes EQS SUV: Η ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο (vid)
Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη ναυαρχίδα των ηλεκτρικών της SUV, με μήκος 5,12 μέτρα, αυτονομία έως 660 χλμ. και με δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών.

Η Mercedes-Benz εμπλουτίζει το άνω άκρο της ηλεκτρικής της γκάμας, με την παρουσίαση της EQS SUV. Ένα πολυτελές όχημα ελεύθερου χρόνου που μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με τα σεντάν EQS και EQE και ενσωματώνει όλα τα τεχνολογικά συστήματα που έχει εξελίξει η γερμανική μάρκα. Το λανσάρισμα του νέου μέλους της οικογένειας Mercedes-EQ θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η EQS SUV έχει μήκος 5,12 μέτρα και διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο με τη σεντάν EQS: 3,12 μέτρα. Το αμάξωμα είναι όμως κατά 20 εκατ. ψηλότερο, για να προσφέρει αφενός δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και αφετέρου πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν έως 7 άτομα, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών κυμαίνεται από 565 λίτρα (σε 7θέσια διάταξη) έως 2.100 (όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα της δεύτερης σειράς).

Mercedes EQS SUV

Οπτικά το ηλεκτρικό SUV διατηρεί τη συγγένεια με την μικρότερη EQC, όμως κάθε σημείο της έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης και άρα την αύξηση της αυτονομίας. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 107,8 kWh, προσφέρει αυτονομία έως 660 χλμ. και έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης 200 kW. Η Mercedes-Benz την καλύπτει με 10ετή (ή για 250.000 χλμ.) εγγύηση, για το 70% της απόδοσής της. Μελλοντικά θα είναι δυνατή η αύξηση της αυτονομίας μέσω εξ αποστάσεως αναβαθμίσεων του λογισμικού (ΟΤΑ).

Κάθε έκδοση η EQS SUV θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (eATS) στον πίσω άξονα, με τις τετρακίνητες 4MATIC να έχουν ένα ακόμη eATS μπροστά. Η βασική έκδοση EQS 450+ έχει κίνηση στους πίσω τροχούς, με ισχύ 360 ίππων και ροπή 568 Nm. Η μεσαία έκδοση EQS 450 4MATIC έχει συνδυαστική ισχύ 360 ίππων και ροπή 800 Nm. Τέλος, στην κορυφαία EQS 580 4MATIC η μέγιστη ισχύ ανέρχεται σε 544 ίππους και η ροπή σε 858 Nm.

Mercedes EQS SUV

Τα βλέμματα στο εσωτερικό του μεγάλου ηλεκτρικού SUV μαγνητίζει το (προαιρετικό) ψηφιακό ταμπλό πλάτους 141 εκατ. Τρεις μεγάλες οθόνες βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη κάτω από κοινό κρύσταλλο, με το συνοδηγό να μπορεί να βλέπει ταινίες ή άλλο ψηφιακό περιεχόμενο στην OLED οθόνη 12,3 ιντσών. Μάλιστα μία κάμερα παρακολουθεί τον οδηγό και αν διαπιστώσει ότι κοιτάζει στην οθόνη του συνοδηγού, τότε απενεργοποιεί την προβολή του περιεχομένου!

Mercedes EQS SUV

H EQS SUV εφοδιάζεται με αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω, στάνταρ αερανάρτηση, προγράμματα οδήγησης ECO, COMFORT, SPORT, INDIVIDUAL (και επιπλέον πρόγραμμα OFFROAD στις τετρακίνητες εκδόσεις), αλλά και με ενεργητική τετραδιεύθυνση που βελτιώνει την ευελιξία μέσα στην πόλη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!