Συμμορία με... αδυναμία στα smart: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη

Κώστας Μπιτσικώκος
Συμμορία με... αδυναμία στα smart: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη
Οι δύο συλληφθέντες αφαιρούσαν από αυτοκίνητα μάρκας smart τιμόνια, στροφόμετρα, ρολόγια, ακόμη και προφυλακτήρες.

Στην εξιχνίαση 17 κλοπών από αυτοκίνητα smart οδήγησε η σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 20 και 22 ετών, στον Άγιο Δημήτριο. Τα συγκεκριμένα άτομα κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα για τη συστηματική κλοπή εξαρτημάτων από αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων και κυρίως σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη.

Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής τους, οι δύο κατηγορούρεμενοι προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια, υπεξαίρεση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους και διαπράττοντας συνήθως κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, δηλαδή smart.

Οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, στις ανωτέρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας σταθμευμένα smart. Μόλις τα εντόπιζαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως, αποσυναρμολογούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματα – όργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).

Σε διενεργηθείσες έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και στο «επιχειρησιακό» όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τιμόνια και εξαρτήματα αυτοκινήτων (στροφόμετρα, ρολόγια και πλαστικά μέρη), διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και κόφτης) καθώς και συσκευασία, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους, -4,8- γραμμαρίων και συσκευασία που περιείχε -4,6- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης το «επιχειρησιακό» όχημα της σπείρας, καθώς και έτερο αυτοκίνητο, το νόμιμο κατοχής του οποίου ερευνάται.

κλοπές από smart

Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάστηκαν -17- περιπτώσεις κλοπών από ΙX αυτοκίνητα, ληστεία σε συνεργείο αυτοκινήτων, ληστρική κλοπή και κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!