Εταιρεία Drone κατασκευάζει την πρώτη της ιπτάμενη μοτοσικλέτα (vid)

Κώστας Παστρίμας
Εταιρεία Drone κατασκευάζει την πρώτη της ιπτάμενη μοτοσικλέτα (vid)
Πλησιάζουμε στην εποχή του Blade Runner με τα ιπτάμενα οχήματα να έρχονται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Έχουμε δει την Hyundai, την Honda και την Kawasaki να πειραματίζονται πάνω σε ιπτάμενα οχήματα, ωστόσο δεν είχαμε δει μέχρι τώρα να παρουσιάζεται ένα project για ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Η ALI Technologies από την Ιαπωνία είναι μια εταιρία κατασκευής drone και από το 2016 έχει προσφέρει σημαντικές καινοτομίες στον τομέα. Αυτήν τη φορά η εταιρεία αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μοτοσικλέτα παρουσιάζοντας το πρώτο της ιπτάμενο μοντέλο με την ονομασία Xturismo.

Σχεδιαστικά το Xturismo θυμίζει έντονα ένα drone σε XL διαστάσεις. Διαθέτει τους κλασικούς έλικες σε κάθε γωνία της κατασκευής και στη μέση υπάρχει μια μοτοσικλέτα με σέλα, τιμόνι και γκάζι. Η ALI αναφέρει ότι η ιπτάμενη μοτοσικλέτα δεν μπορεί να πετάξει σε μεγάλα ύψη παρά μόνο να ανυψωθεί για μερικά μέτρα πάνω από το έδαφος. Θα ακολουθεί τη χάραξη των δρόμων, απλά θα το κάνει χωρίς να ακουμπάει την άσφαλτο.

Έτοιμοι για απογείωση;

Η Xturismo είναι εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύνολο το οποίο αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα είναι ικανή να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 85Km/h, ενώ έχει αυτονομία κίνησης για περίπου 30-40 λεπτά. Η μοτοσικλέτα έχει βάρος 300 κιλά και μπορεί να μεταφέρει αναβάτη μέχρι 100 κιλά.

Xturismo

Καλά όλα αυτά ωστόσο η ιπτάμενη μοτοσικλέτα από την Ιαπωνία κοστίζει περίπου 720.000 ευρώ που την καθιστά ένα όνειρο θερινής νυκτός. Η ALI πάντως δεν μένει μόνο στην κατασκευή του Xturismo. Έχει ετοιμάσει και ένα νέο σύστημα σχεδιασμού «ιπτάμενων οδών» το οποίο ονομάζει Cosmos. Το σύστημα επίσης θα διαχειρίζεται τις εφαρμογές του οχήματος όσον αφορά τη συμπεριφορά του στον κοινωνικό ιστό.

Το Blade Runner τελικά δεν είναι τόσο μακριά...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!