Track Day με τον Μάρκ Μάρκεθ (vid)

Κώστας Παστρίμας
Track Day με τον Μάρκ Μάρκεθ (vid)
Πώς θα σας φαινόταν να βρισκόσασταν στην ίδια πίστα με έναν 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MotoGP;

Λίγο πριν πάρει την απόφαση να ταξιδέψει στην Αμερική για το GP του Όστιν, ο Μάρκ Μάρκεθ αποφάσισε να κάνει ένα track day στην πίστα Alcarras στην Ισπανία προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η όρασή του έχει επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα. Το τεστ δεν ήταν ιδιωτικό και πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια ενός track day στην ισπανική πίστα με κανονικούς αναβάτες που απολάμβαναν τις μοτοσικλέτες τους.

Προς μεγάλη έκπληξη λοιπόν όλων μαζί τους στην πίστα βρέθηκε ο Μάρκ Μάρκεθ, 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP και με την Honda CBR600RR του άρχισε να γράφει χιλιόμετρα. Ένας από τους αναβάτες, ο Γιόχαν Φλάμαν έτυχε να βρίσκεται στην πίστα εκείνη την ημέρα και μέσα από τις κάμερες στη μοτοσικλέτα του να μας δείξει από πρώτο χέρι πως είναι να οδηγείς στην ίδια πίστα με τον κορυφαίο αναβάτη της σύγχρονης εποχής του MotoGP.

Marquez

Παρά το γεγονός ότι ο Μάρκεθ βρισκόταν στη σέλα μιας μοτοσικλέτας 120 ίππων φάνηκε η διαφορά στο επίπεδο οδήγησης από έναν πολύ έμπειρο και γρήγορο αναβάτη σπορ μοτοσικλετών. Η μοτοσικλέτα του Φλάμαν ήταν μια Kawasaki Ninja ZX-10R των 200+ ίππων και παρά την τεράστια διαφορά σε ισχύ ο Μάρκεθ στις στροφές ήταν απλά σε άλλο πλανήτη. Στις ευθείες ο Φλάμαν κάλυπτε την απόσταση, αλλά όταν ερχόταν η στροφή ο Μάρκεθ περνούσε όπως και από όπου ήθελε.

Απολαύστε το βίντεο του youtuber Γιόχαν Φλάμαν παρέα με τον Μάρκ Μάρκεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!