Η Triumph γιορτάζει 120 χρόνια καινοτομίας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Triumph γιορτάζει 120 χρόνια καινοτομίας (vid)
Η Βρετανική φίρμα κλείνει 120 χρόνια από την ίδρυσή της προσφέροντας κορυφαία μοντέλα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομιών.

Ήταν το μακρινό 1902 όταν η Triumph έβγαζε από το εργοστάσιό της του Κόβεντρι το πρώτο της μοντέλο μοτοσικλέτας. Δεν ήταν άλλο από ένα ποδήλατο το οποίο ήταν εξοπλισμένο με έναν μικρό κινητήρα της Βελγικής Minerva. Αυτό έμελλε να είναι το έναυσμα για μια απίθανη ιστορία γεμάτη καινοτομίες, αγώνες, τεχνολογία και φυσικά πάθος για τους δύο τροχούς.

Triumph 120 χρόνια - Καινοτομία.

Η Triumph γιορτάζει το 2022 τα 120 χρόνια από την κατασκευή της πρώτης μοτοσικλέτας της και για το σημαντικό ορόσημο δημιούργησε μια σειρά από βίντεο που αναφέρονται στο ξεχωριστό αυτό ορόσημο. Από τον πρώτο δικύλινδρο κινητήρα, το πρώτο Bonneville, το πρώτο εργοστασιακό custom μοντέλο και μετέπειτα με τη νέα εποχή της Daytona με ηλεκτρονικό ψεκασμό, τον τρικύλινδρο κινητήρα, την τεχνολογία T-Plane και φυσικά το project με την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Triumph 120 χρόνια - Επιδόσεις.

Η Triumph έχει ασχοληθεί έντονα και με τους αγώνες μοτοσικλέτας με πιο πρόσφατη την εμπλοκή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 με κινητήρες στα πρωτότυπα της κατηγορίας. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Triumph είχε κερδίσει τον θρυλικό αγώνα Daytona 200 με μια Daytona 765RS, ενώ τα πλάνα του εργοστασίου περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 600.

Triumph 120 χρόνια - Πάθος.

Το 2022 είναι μια χρονιά γεμάτη νέα μοντέλα για τους Βρετανούς με αιχμή του δόρατος το νέο Tiger 1200. Στην γκάμα της μπορεί να βρει κανείς τα πανέμορφα Speed Triple 1200RS και RR, τα χρηστικά Trident 660 και Tiger Sport 660, όλη τη σειρά classic με τα Bonneville και Speed Twin, ενώ για το 2023 η εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει την επίθεσή της και στο χώμα με μια νέα σειρά Enduro και Motocross μοντέλων.

Triumph 120 χρόνια - Μοτοσικλέτες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!