Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι τα DS 4, Honda HR-V και Dacia Jogger (vid)

Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι τα DS 4, Honda HR-V και Dacia Jogger (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Euro NCAP: Πόσο ασφαλή είναι τα DS 4, Honda HR-V και Dacia Jogger (vid)
Ο ανεξάρτητος οργανισμός ανακοίνωσε τη βαθμολογία για την παθητική και ενεργητική ασφάλεια που παρέχουν τα τρία αυτοκίνητα.

Μετά το… πακέτο του Μαρτίου, ο Euro NCAP ανακοίνωσε το δεύτερο κύκλο βαθμολογίας για το 2022. Ο ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος διανύει φέτος το 25ο έτος δράσης του, αξιολόγησε την παθητική και ενεργητική ασφάλεια τριών αυτοκινήτων. Πρόκειται για το premium compact DS 4, το υβριδικό SUV Honda HR-V και το προσιτό 7θέσιο μοντέλο Dacia Jogger.

Το DS 4 βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια για την στάνταρ έκδοσή του, ενώ όταν συνυπολογιστεί ο προαιρετικός εξοπλισμός λαμβάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων. Το γαλλικό πολυτελές μοντέλο έλαβε 85% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στον παιδιών, 74% στην προστασία πεζών και ποδηλατών και 65% για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Με τον προαιρετικό ‘Safety Pack Plus’ που περιλαμβάνει και ραντάρ ανίχνευσης άλλων οχημάτων, το τελευταίο ποσοστό ανεβαίνει στο 82%, χαρίζοντας στο DS 4 το πολυπόθητο πέμπτο αστέρι.

Στη νέα του γενιά, το Honda HR-V κυκλοφορεί αποκλειστικά ως υβριδικό και με πλούσιο εξοπλισμό ηλεκτρονικών συστημάτων. Το ιαπωνικό SUV βαθμολογήθηκε επίσης με 4 αστέρια, χάνοντας το πέμπτο λόγω του ποσοστού (75%) στην προστασία των ανήλικων επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Τα υπόλοιπα ποσοστά για το HR-V είναι 82% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 72% των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και 78% για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Μέτρια ήταν η επίδοση του Dacia Jogger, ενός οικογενειακού crossover με δυνατότητα φιλοξενίας έως 7 επιβατών. Βαθμολογήθηκε με μόλις ένα αστέρι (αν και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Sandero Stepway που πήρε 2 αστέρια), καθώς δεν εξοπλίζεται με ηχητική ειδοποίηση για τη μη χρήση ζώνης από τους επιβάτες της τρίτης σειράς. Τα ποσοστά του Jogger για προστασία ενηλίκων επιβατών, παιδιών, πεζών και για τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι αντίστοιχα 70%, 69%, 41% και 39%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!