Με την πρώτη ηλεκτρική Maserati στους δρόμους της Ρώμης

Κώστας Μπιτσικώκος
H GranTurismo Folgore θα κατασκευάζεται από το 2023 στο θρυλικό εργοστάσιο του Μιραφιόρι.

Η διεξαγωγή του E-Prix της Formula E στη Ρώμη αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Maserati να παρουσιάσει τα πλάνα εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Εξάλλου από το 2023 η μάρκα με σήμα την τρίαινα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια.

Ο Κάρλος Ταβάρες, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, μέλος του οποίου είναι η Maserati, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της πρωτότυπης GranTurismo Folgore στους δρόμους της «αιώνιας πόλης». Το σπορ κουπέ είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας και πρώτο μοντέλο της οικογένειας Folgore (αστραπή στα ιταλικά).

H GranTurismo Folgore θα κατασκευάζεται από το 2023 στο θρυλικό εργοστάσιο του Μιραφιόρι. Παρότι αμιγώς ηλεκτρική, σύμφωνα με την Maserati θα βγάζει τον χαρακτηριστικό ήχο των μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ θα συνδυάζει τις επιδόσεις με την άνεση.

Έως το 2025 κάθε μοντέλο της Maserati, όπως το νέο SUV Grecale, θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ από το 2030 όλη η γκάμα της πολυτελούς μάρκας θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.