Formula 1, Αυστραλία: Οι επιχειρηματίες ζητούν να οριστεί επίσημη αργία στη Μελβούρνη

Formula 1, Αυστραλία: Οι επιχειρηματίες ζητούν να οριστεί επίσημη αργία στη Μελβούρνη
Επιχειρήσεις στη Μελβούρνη, ζητούν από την Κυβέρνηση του Ντάνιελ Άντριους να ορίσει επίσημη αργία το τριήμερο του Grand Prix της Formula 1.

Το Grand Prix της Formula 1 φέρνει... τρελά έσοδα στην οικονομία της Βικτώριας.

Γι' αυτόν το λόγο οι χώροι εστίασης και φιλοξενίας της Μελβούρνης θέλουν από τον πρωθυπουργό της πολιτείας, Ντάνιελ Άντριους, να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να καθιερώσει ως επίσημη αργία το τριήμερο του Grand Prix της Formula 1.

Οι παμπ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια πιστεύουν ότι μια επίσημη αργία τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο του αγώνα, θα έδινε τεράστια ώθηση στην τοπική οικονομία επιστρέφοντας την χαμένη αίγλη του σπουδαίου αυτού γεγονότος για την πολιτεία της Βικτώριας.

Grand Prix Αυστραλίας

Μάλιστα, οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι η επίσημη αργία για τον μεγάλο τελικό του AFL, την Παρασκευή πριν από τον αγώνα, αποτελεί χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

«Μεταφέρετε αυτή τη μέρα την Δευτέρα στο Grand Prix και οι αριθμοί από τα έσοδα θα εκτιναχθούν στα ύψη», τονίζουν οι επιχειρηματίες χαρακτηριστικά.

Ενας ξενοδόχος, του οποίου η επιχείρηση είναι σε απόσταση αναπνοής από την πίστα του Άλμπερτ Παρκ, τονίζει πως αν το Grand Prix έρθει στη Μελβούρνη με την Δευτέρα να είναι αργία, τότε τα χρήματα που θα έβγαζαν τα καταστήματα αυτό το διάστημα θα ήταν περισσότερα απ' αυτά που θα βγάζουν όλο το χρόνο.

Grand Prix Αυστραλίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!