BMW Arena: Στη Σλοβενία με το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης

BMW Arena: Στη Σλοβενία με το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης

Κώστας Παστρίμας
BMW Arena: Στη Σλοβενία με το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης
Στα χιονοσκέπαστα σλοβενικά δάση και στη μαγευτική λίμνη Μπλεντ πήραμε γεύση από τα πιο επίκαιρα μοντέλα της BMW και στη Λιουμπλιάνα γνωρίσαμε ένα νέο και εντυπωσιακό Art Car.

Η BMW Σλοβενίας οργάνωσε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 ετών από τότε που η βαυαρική μάρκα ξεκίνησε να παρουσιάζει τα art cars της. Εκεί βρέθηκε και το gMotion του Gazzetta, ύστερα από την πρόσκληση του BMW Group Hellas. Με αφορμή την επέτειο αυτήν, οργάνωσε έναν τοπικό διαγωνισμό και κάλεσε τους νέους καλλιτέχνες της χώρας να εκφράσουν το όραμά τους για την κινητικότητα του μέλλοντος, χρησιμοποιώντας για καμβά την ολοκαίνουργια iX.

bmw

Οι Σλοβένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν και έστειλαν τις δημιουργίες τους στην επιτροπή, που επέλεξε αρχικά τις τρεις καλύτερες προτάσεις. Μέσα από αυτές αναδείχτηκε ο νικητής, η ανακοίνωση του οποίου έγινε σε μια εορταστική βραδιά στην Γκαλερί Cukrarna (σημαίνει εργοστάσιο ζάχαρης) στη Λιουμπλιάνα. Εκεί ο νεαρός Ούρμπαν Κλίνκον χειροκροτήθηκε για το δημιούργημά του. Το "παρών" (διαδικτυακά) έδωσε και ο αρχισχεδιαστής της BMW, ο Κροάτης Ντομαγκόι Ντούκε, ο οποίος συνομίλησε με την κριτική επιτροπή σχετικά με το σχεδιαστικό ύφος των προτάσεων και πώς εκφράζουν το όραμα της BMW.

Τα αυτοκίνητα

Κι αν η βράβευση του νέου καλλιτέχνη ήταν το «κυρίως» πιάτο, τα συνοδευτικά ήταν εξίσου ενδιαφέροντα. Όπου «συνοδευτικά», βάλτε μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην γκάμα της BMW. Σε μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία σε ολόκληρη την Ευρώπη, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μια «στρατιά» από μοντέλα της βαυαρικής μάρκας. Εκεί βρίσκονταν σχεδόν όλες οι BMW X (X1, X3, X4, X5, iX3), η ολοκαίνουργια σειρά 2 Active Tourer, η ελκυστική i4 (στις εκδόσεις Μ50 και eDrive40), η πανίσχυρη M4 Convertible και η φουτουριστική iX.

bmw

Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τα αυτοκίνητα τόσο γύρω από τη -βγαλμένη από παραμύθι- λίμνη Μπλεντ όσο και στο χιονισμένο δάσος Ποκλιούκα, που - σαν μας περίμενε - είχε στρωθεί με φρέσκο χιόνι μόλις μία ημέρα προτού φτάσουμε εκεί. Οι διαδρομές και οι προκλήσεις ήταν διαφορετικές όσο και ενδιαφέρουσες. Με την «αρχοντική» Χ5 PHEV και την αμιγώς ηλεκτρική iX3 γνωρίσαμε τους δρόμους πέριξ της λίμνης Μπλεντ.

bmw

Με την ολοκαίνουρια Σειρά 2 Active Tourer οδηγήσαμε μέσα στο πυκνό ελατόδασος της Ποκλιούκα. Με την παντοδύναμη M4 Cabriolet ντριφτάραμε πάνω στον πάγο. Κάναμε «κόντρες» (κοινώς drag race) με την M4 και την i4 M50. Και με τις X3 και Χ3 κάναμε άλλη μία ειδυλλιακή διαδρομή μέσα στο χιονισμένο δάσος, για να την πάρουμε μαζί μας ως τελευταία ανάμνηση από αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά, έστω και εν στάσει, την επαναστατική ηλεκτρική μοτοσικλέτα της BMW Motorrad, την CE 04.

bmw

Όλα αυτά θα απολαύσετε αναλυτικά, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού gMotion, το οποίο σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!