Όταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έδωσε στέγη και τροφή στον Χόρχε Μαρτίν

Κώστας Παστρίμας
Όταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό έδωσε στέγη και τροφή στον Χόρχε Μαρτίν
Τους δύο Ισπανούς αναβάτες MotoGP τους δένει μια δυνατή φιλία από το παρελθόν.

Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Αργεντινή, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μας χάρισε μια απίστευτη ιστορία η οποία δεν θα ξεχαστεί εύκολα. Η νίκη του Αλέις Εσπαργκαρό με τη μοτοσικλέτα της Aprilia ήταν ένα ονειρεμένο σενάριο καθώς ήταν η πρώτη φορά τόσο για τον Ισπανό αναβάτη όσο και για το ιταλικό εργοστάσιο που ανεβαίνουν στην κορυφή του κόσμου.

MotoGP

Εκτός από το αποτέλεσμα και τον αγώνα υπήρξε και μια άλλη ιστορία η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών. Πρόκειται για τη σχέση του νικητή Αλέις Εσπαργκαρό με τον δεύτερο στον αγώνα Χόρχε Μαρτίν, η οποία είναι εξαιρετικά δυνατή, με τους δύο Ισπανούς έχουν περάσει πολλά κοινά στο παρελθόν. Ο Μαρτίν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη νίκη του συμπατριώτη του και παραδέχτηκε ότι στον Εσπαργκαρό οφείλει πολλά, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο αναβάτης της Pramac Ducati προέρχεται από φτωχή οικογένεια και ο Εσπαργκαρό στις δύσκολες στιγμές στάθηκε στο πλευρό του Μαρτίν προσφέροντάς του τα απαραίτητα για να μπορεί να προπονηθεί και να φτάσει τελικά στο επίπεδο που έφτασε. Ο Ισπανός της Ducati δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Χρωστάω πολλά στον Αλέις. Με έκανε καλύτερο αναβάτη, με βοήθησε πολύ στο παρελθόν. Όπως γνωρίζεται προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και όταν μετακόμισα στην Ανδόρα μου έδωσε στέγη και φαγητό, ενώ μου χάρισε και εξοπλισμό για να μπορώ να προπονούμαι. Με συμβούλευσε και με έκανε καλύτερο αναβάτη. Χάρηκα για τη νίκη του».

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο αναβάτες αγκαλιάστηκαν δείχνοντας ότι το πνεύμα της φιλίας και της αθλητικής αλληλεγγύης είναι ζωντανό ακόμα και σε ένα πολύ σκληρό άθλημα όπως το MotoGP.

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!